Υπάρχει λύση για την δωρεάν παραχώρηση του Πατριαρχικού Κέντρου αρκεί  να  υπάρχει πολιτική βούληση και διάθεση δυναμικής διεκδίκησης  υπογράμμισε μιλώντας στον Sky για το Πανορθόδοξο Κέντρο   ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Οι βουλευτές ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος πρέπει να ασκούν πιέσεις και να κάνουν δυναμικές  κινήσεις . Αν δεν αποδώσουν αυτά μπορούν να κινητοποιήσουν και τον κόσμο. Η Μητρόπολη κρατούσε το θέμα του Πατριαρχικού Κέντρου  πάντα χαμηλά και αυτό δεν απέδωσε. Πρέπει να δοθεί η δέουσα διάσταση στο θέμα.  Χρειάζονται μεθοδικές κινήσεις για να περιέλθει το ακίνητο στην τοπική κοινωνία δωρεάν όχι και με αντάλλαγμα γιατί αυτό είναι εμπαιγμός και δεν ταιριάζει στους Ροδίτες », τόνισε.

Ο τέως δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε και στην παρέμβαση την οποία έγινε δια επιστολής  με το αίτημα  της παραχώρησης του ακινήτου  έστω  και με αντάλλαγμα τονίζοντας πως αυτό είναι λάθος όπως αποδείχθηκε και από την περίπτωση του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης.

«Είναι λάθος αυτό γιατί αποτελεί υποχώρηση από την διεκδίκηση.  Σας αναφέρω τι έγινε με τη Ροδιακή έπαυλη όπου τότε η ΕΤΑΔ είχε ζητήσει υπέρογκο μίσθωμα από τον τότε δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται έτσι. Χρειάζονται παρεμβάσεις  στα στελέχη της κυβέρνησης. Αυτό μπορούμε να κάνουμε και τώρα.Έχουμε τέσσερις κυβερνητικούς  βουλευτές δήμαρχο και περιφερειάρχη που λένε πως σηκώνουν το τηλέφωνο και ομιλούν απευθείας με τον πρωθυπουργό. Αφού γίνεται αυτό δεν χρειάζονται οι παρεμβάσεις για παράδειγμα του κ. Κόνσολα στη Βουλή», τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως οι ερωτήσεις είναι για την αντιπολίτευση.

«Οι βουλευτές ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος πρέπει να ασκούν πιέσεις και να κάνουν δυναμικές  κινήσεις . Αν δεν αποδώσουν αυτά μπορούν να κινητοποιήσουν και τον κόσμο. Η Μητρόπολη κρατούσε το θέμα του Πατριαρχικού Κέντρου  πάντα χαμηλά. Πρέπει να δοθεί η δέουσα διάσταση στο θέμα.Χρειάζονται μεθοδικές κινήσεις για να περιέλθει το ακίνητο στην τοπική κοινωνία δωρεάν όχι και με αντάλλαγμα γιατί αυτό είναι εμπαιγμός και δεν ταιριάζει στους πολίτες», τόνισε.

Έμαθα ότι για το στρατολογικό γραφείο είχε εγείρει αίτημα ιδιωτική εταιρεία για να γίνει οδοντιατρικό κέντρο.

 333 total views,  2 views today