Χιονοστιβάδα εξελίξεων αν βγει ταξιδιωτική οδηγία από τη Ρωσία

1894
Σε περίπτωση που η Ρωσία εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσει μια χιονοστιβάδα εξελίξεων, εκτίμησε το Σάββατο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για τη Συρία

Υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι θα πρέπει να περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα και αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις που έχει γενικά η Ρωσία, σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σημείωσε ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να μην είναι ενημερωμένη από την κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό κραδασμό στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίαςκαι πρόσθεσε πως οι πληροφορίες που έχει είναι δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων αλλά και διαρροές κύκλων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η τακτική της σιωπηλής και κρυφής διπλωματίας στο θέμα των Ρώσων διπλωματών ακολουθήθηκε και στη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την Αλβανία.

Η θέση της ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, είναι όταν συμβαίνουν τέτοια σοβαρά γεγονότα παρέμβασης ξένων χωρών, η απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική και αυστηρή για την αντιμετώπιση τους.