Σε καραντίνα έθεσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ μια από τις πιο φτωχές και πυκνοκατοικημένες περιοχές της χερσονήσου Κοουλούν, αναφέροντας ότι οι 10.000 κάτοικοι της πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι να εξεταστούν για τον νέο κορονοϊό και καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν 70 κτίρια στην περιοχή Τζόρνταν, στην οποία επιβάλλονται περιορισμοί στις μετακινήσεις και ότι στόχος τους είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των κατοίκων σε διαγνωστικά τεστ μέσα σε περίπου 48 ώρες, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να επιστρέψει στις εργασίες του τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έχει λάβει δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσει την πανδημία του COVID-19, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται lockdown σε περιοχή αυτής της πόλης.

Στην συγκεκριμένη περιοχή πολλά κτίρια είναι παλιά και δεν είναι καλά συντηρημένα και πολλές κατοικίες υποδιαιρούνται με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στην κοινότητα να είναι αρκετά υψηλός.

Σε αυτήν την περιοχή έχουν καταγραφεί 162 θετικά κρούσματα του νέου κορονοϊού μόνο τον Ιανουάριο και τα ποσοστά του ιού που εντοπίστηκαν σε δείγματα λυμάτων από τα κτίρια της περιοχής ήταν υψηλότερα από αυτά σε άλλες περιοχές.

 361 total views,  4 views today