Όχι μια αλλά τρεις σεισμικές δονήσεις έγιναν τα ξημερώματα . Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο πρώτος ήταν μεγέθους 3,3 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο δονήσεις, με την μία να είναι επίσης στα 3,3 Ρίχτερ και την άλλη, που ήταν και η πιο έντονη, στα 4,2 Ρίχτερ!

Ο σεισμός των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:01 τη νύχτα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου. Το επίκεντρο ήταν στα 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού, με εστιακό βάθος 7,5 χιλιόμετρα

Νωρίτερα, στις 3:51 τη νύχτα έγινε ο σεισμός των 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 84 χιλιόμετρα από την Κάρπαθο και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ενώ στις 4:10 έγινε ο τρίτος σεισμός των 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 99χλμ νότια της Καρπάθου και με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Στις 04:48 έγινε και τέταρτη δόνηση, μεγέθους 2,8 Ρίχτερ. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί τόσο στη Κάρπαθο, όσο και στην Ρόδο, που ανησύχησαν αρκετά. Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν ζημιές ή άλλα προβλήματα. Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι αρκετά έντονη το τελευταίο διάστημα, καθώς πριν μία εβδομάδα σημειώθηκαν άλλοι τέσσερις, σε διάστημα 24 ωρών, με μεγαλύτερη αυτή των 4,9 Ρίχτερ νότια της Ρόδου.

Πηγή: iefimerida.gr

 130 total views,  2 views today