Χρηστίδης: Όχι σε συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

311

«Δεν θα επιτρέψουμε σε «εξωτερικούς παράγοντες» και οπαδούς άλλων κομμάτων να παίξουν ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές, είπε ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ», δήλωσε σε συνεντευξή του  στη εμπομπή Πρωινοί Τύποι ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης.

Όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ είναι η πιο βαριά φανέλα της ελληνικής πολιτικής ζωής και έχει έλθει η ώρα να ξαναπαίξει μπάλα έτσι όπως ακριβώς έπαιξε στα χρόνια που η Ελλάδα έζησε καλύτερες μέρες.

Μιλώντας για το κόμμα υπογράμμισε:

«Η παράταξή μας είχε πάντοτε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία βασίζονται στην σοσιαλδημοκρατική της ταυτότητα και στην πίστη στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να συζητήσουμε πιο σοβαρά από ποτέ τις ανισότητες που υπάρχουν. Το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι είναι η πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης που ζει χειρότερα από τη γενιά των γονιών της».

Άσκησε κριτική στη ΝΔ κάνοντας μνεία στην πενταετία 2004-2009

«Οι επιλογές που έγιναν στη συνέχεια ήταν δύσκολες επιλογές, αν τότε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν βάλει πλάτη στη χώρα, θα μπορούσαμε να έχουμε βγει πολύ γρηγορότερα όπως έγινε με την Κύπρο και την Πορτογαλία», ανέφερε.

Η ουσία του ζητήματος είναι το πως θα προχωρήσουμε μπροστά. Για το παρελθόν υπάρχει η επιστήμη της Ιστορίας. Η πολιτική ασχολείται με το τώρα και κυρίως με το αύριο. Άρα χρειάζεται να τα αλλάξουμε όλα. Να ανατρέψουμε τα δεδομένα που λένε να συμβιβαστούμε με την αντίληψη ως εδώ είσαι, ότι αποφασίζουν άλλοι για εσένα, ότι θα συζητάμε για το αν ο κατώτατος μισθός θα είναι 580 ευρώ, 600 ευρώ ή 610 ευρώ και δεν θα συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά τη ζωή μας.Αυτό πρεσβεύω και γι’ αυτό απευθύνομαι σε όλα τα ακροατήρια τα οποία στήριξαν την Παράταξή μας τα τελευταία χρόνια ή δεν την στήριξαν, έμειναν σπίτι τους ή έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές», είπε .

Σημείωσε ότι αυτό που αποκομίζει από τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα είναι «πίστη, ελπίδα και όραμα που έχουν οι άνθρωποι στη δική μας παράταξη.

«Οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου είναι μια διαδικασία που θα ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα της παράταξης για να μπει φρέσκος αέρας, φρέσκες ιδέες, νέοι άνθρωποι. Αυτό αφορά κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη. Είναι σίγουρο ότι δεν αφορά οργανωμένα κομματικά στελέχη άλλων παρατάξεων που θέλουν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των δικών μας εκλογών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δικών τους κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες διαδικασίες, να γνωρίζει ο καθένας ότι θα είναι μέλος και φίλος της παράταξης μετά την 5η Δεκέμβρη και με αυτούς θα συνδιαμορφώσουμε την άποψή μας. Άκουσα πρώην υπουργό της ΝΔ ο οποίος λέει θα ψηφίσω ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές αλλά δεν μου απαγορεύει και τίποτα να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Αυτό είναι παράλογο, θα έλεγα ότι είναι στα όρια του unfair.», είπε ο κ. Χρηστίδης

« Σε μια γενιά μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που βγήκαμε μπροστά όταν το ΠΑΣΟΚ είχε 4,7%. Τα ζητήματα που αφορούν την δική μου συμμετοχή είναι τελειωμένα γιατί είναι η παράταξη που πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει ξανά όραμα και ελπίδα στον ελληνικό λαό. Αυτό αυτονόητα έχει να κάνει και με την ενότητα της παράταξης η οποία δεν είναι σε επίπεδο κορυφής μόνο. Η ενότητα της παράταξης σχετίζεται με τον τρόπο που μιλάμε στους πολίτες με βάση την ταυτότητά μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια παράταξη πλειοψηφική και θα είμαι εδώ για να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε.

Ακόμη στη συνέντευξη ξεκαθάρισε:

 • Οχι συγκυβέρνηση με την ΝΔ.
  •       Όχι συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  •       Ναι στην επανεκκίνηση της σχέσης μας με τους πολίτες για να γίνουμε νικηφόρο Κίνημα Ξανά.
  •       Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα, ούτε η βολική πατερίτσα για κάποιους, δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε αν θα γίνουμε η παρέα του κ. Τσίπρα ή του κ. Μητσοτάκη. Αυτό έχει τελειώσει.
  •       Πιστεύω στην αυτόνομη πορεία της παράταξης και αυτό δεν θα αλλάξει με εμένα ως πρόεδρο.
  •       Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ επάνω από το 10% στις επόμενες εκλογές.
  •       Αν ίσχυαν οι δημοσκοπήσεις για εσωκομματικές εκλογές άλλων κομμάτων, σήμερα πρωθυπουργός θα ήταν ο κ. Μεϊμαράκης και όχι ο κ. Μητσοτάκης.
  •       Είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες τις επόμενες 7-8 μέρες, για να γίνουμε μια πολύ μεγάλη έκπληξη και θα γίνουμε.