Η Εκκλησία συστρατεύεται πλήρως με την εθνική προσπάθεια κι ακολουθεί τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού, επανέλαβε μιλώντας στον sky o Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος.

Πρόσθεσε ότι η μόνη διαφορά των Μητροπόλεων που υπάγονται στο Πατριαρχείο από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, είναι η συνέχιση της λειτουργικής ζωής κεκλεισμένων των θυρών στα μοναστήρια.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε χθες τόσο οι Ιερές Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος, όσο και οι Θείες Λειτουργίες, να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών. Επιπλέον, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αποφάσισαν να καταβάλουν ως δωρεά ένα μισθό, προκειμένου να δοθεί για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid – 19. Παράλληλα, κάλεσε και άλλους Ιεράρχες να συνδράμουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσφέρει το ποσό των 50.000 για τον ίδιο λόγο στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου τόνισε ότι μία πρόταση που θα εξετασθεί -κυρίως για τα χωριά της Ρόδου- είναι να μεταδίδονται μέσω μεγαφωνικών από τους Ιερούς Ναούς οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Αναστάσιμη λειτουργία, ενώ διευκρινήσεις και οδηγίες προς τους πιστούς θα δοθούν με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

“Οι ιερείς και οι ψάλτες θα λειτουργούν χωρίς πιστούς το Πάσχα και ο κόσμος μπορεί ν’ ακούει από τα μπαλκόνια. Είναι μία λύση και αυτή”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το Άγιο Φως, υποστήριξε ότι μπορεί να ανάψει κανείς το κεράκι του από το καντήλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εφοπλιστές θα επισκεφθούν την Κάσο για να κάνουν δωρεές

Ο κ.κ. Κύριλλος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στη συγκίνηση του κόσμου στ’ Απόλλωνα, όταν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο ιερέας λιτάνευσε σε όλο το χωριό και οι πιστοί πειθαρχώντας πλήρως στα μέτρα, παρακολούθησαν από τα μπαλκόνια.

 3,057 total views,  5 views today