Χωρίς ορθοπεδικό το νοσοκομείο Καλύμνου

1602

Την άμεση τοποθέτηση ή απόσπαση ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Καλύμνου ζητά από τον Υπουργό Υγείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Εδώ και λίγο καιρό, το Νοσοκομείο Καλύμνου έχει μείνει χωρίς ορθοπεδικό, λόγω της απόλυσης του μοναδικού ορθοπεδικού γιατρού που υπήρχε.
Ο δεύτερος ορθοπεδικός είναι ο Δήμαρχος του νησιού, που τελεί σε άδεια άνευ αποδοχών για το διάστημα που ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3852 του 2010.
Ο κ. Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνει ότι σε ένα νησί όπως η Κάλυμνος, που ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται τη θερινή περίοδο, το νοσοκομείο πρέπει να είναι στελεχωμένο στις βασικές ειδικότητες και ζητά την άμεση τοποθέτηση ή απόσπαση ορθοπεδικού στο νοσοκομείο του νησιού.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση τοποθέτηση ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Καλύμνου»

Κύριε Υπουργέ,

Η κάλυψη κρίσιμων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία των νησιών πρέπει να αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την Πολιτεία.
Ιδιαίτερα σε νησιά, όπως η Κάλυμνος, που εδώ και λίγο καιρό, στερείται των υπηρεσιών ορθοπεδικού στο νοσοκομείο του νησιού.
Ο μοναδικός ορθοπεδικός που υπήρχε απολύθηκε, ενώ ο δεύτερος ορθοπεδικός είναι ο Δήμαρχος του νησιού, που τελεί σε άδεια άνευ αποδοχών για το διάστημα που ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3852 του 2010.
Είναι σαφές ότι σε ένα νησί όπως η Κάλυμνος, που ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται τη θερινή περίοδο, το νοσοκομείο πρέπει να είναι στελεχωμένο στις βασικές ειδικότητες.
Προκύπτει άμεση ανάγκη για την τοποθέτηση η απόσπαση ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Καλύμνου.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Καλύμνου και αν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η άμεση τοποθέτηση ή απόσπαση ορθοπεδικού προκειμένου να καλυφθεί το κενό.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου