Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 εως τις 12:00.

Οι εργαζόμενοι όπως ανακοίνωσαν θα μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΣΜΕ με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως το πολυνομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους  του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν και ψήφισμα συμπαράστασης για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Ρόδου. Σε αυτό αναφέρονται τα ακόλουθα αναλυτικα:

Το συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ρόδου και στηρίζει τους αγώνες τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσους μισθούς και ίδια δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας σε καμιά περίπτωση δεν είναι ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ.

Είναι εργαζόμενοι όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είτε του Ιδιωτικού είτε του Δημόσιου τομέα. Όλοι μας είμαστε «θύματα» της πολιτικής που οι κυβερνήσεις (ανεξαρτήτως χρώματος) μας επέβαλαν με τα Μνημόνιά τους. Το «πάγωμα» μισθών, η «απελευθέρωση» απολύσεων, η «κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», η επέκταση της «ελαστικής» απασχόλησης …αφορούν όλους τους εργαζομένους!

Οι κυβερνήσεις έχουν επιβάλει «εργασιακό μεσαίωνα» στις συνθήκες εργασίας μας. Εργατικά ατυχήματα, μισθοί πείνας, απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή μισθών και επιδομάτων, απολύσεις χωρίς δικαιολόγηση, κ.α. Μια λέξη …εκμετάλλευση!!! Η «ανακύκλωση» της ανεργίας δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα στους χώρους εργασίας μας και στις ανάγκες της κάθε οικογένειας!

Χιλιάδες συμβασιούχοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εξειδικεύονται στους χώρους εργασίας και μετά από λίγο οδηγούνται στην απόλυση, χωρίς ούτε καν να έχουν δικαίωμα ακόμα και σ’ αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των αλιέων

Οι εργοδότες (ανεξαρτήτως φορέα) δεν ενδιαφέρονται να καλύψουν τις ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στις επιχειρήσεις τους, επενδύοντας για μεγαλύτερα κέρδη στην «εντατικοποίηση» της εργασίας, στα «εξαντλητικά» ωράρια και σε φθηνούς, ευέλικτους εργαζομένους ορισμένου χρόνου ή έργου ακόμη και με εκ περιτροπής εργασία! Ως σωματείο με πλούσια δράση στον τομέα μας, αναγνωρίζουμε ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που εδώ και χρόνια γίνονται στο Δήμο Ρόδου για να καλυφθούν οι ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του …είναι προσχηματικές! Στην πράξη και στην ουσία τους …είναι συμβάσεις ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Καλούμε την νέα δημοτική αρχή Ρόδου να αναγνωρίσει ότι οι αρχικές συμβάσεις των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας είναι

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, αφού καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στους χώρους εργασίας που έχουν τοποθετηθεί και να συνδράμει με κάθε τρόπο τους εργαζομένους της κοινωφελούς εργασίας για την παραμονή τους στις θέσεις τους ως ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με ίσους μισθούς και ίδια δικαιώματα.

 

 

 

 228 total views,  6 views today