Χωρίς νερό περιοχές του Παραδεισίου | Αναμένονται λύσεις

137

Χωρίς νερό μένουν περιοχές του Παραδεισίου, όπως ενημερώνει η τοπική κοινότητα. Με ανακοίνωση της τονίζει πως γίονται προσπάθειες αλλά αναμένονται αναλύσεις για γεωτρήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο παρατηρημένο πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Παραδεισίου εξηγεί τα προβλήματα αλλά και την επιδιωκόμενη λύση:

«Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με το να μένουν χωρίς νερό τα σπίτια που είναι στα ψηλότερα σημεία του χωριού συνεχίζεται.

Σήμερα περιμέναμε τις αναλύσεις νερού που έγιναν την Τρίτη για τη γεώτρηση στην περιοχή «ΜΑΡΜΑΡΑ», η οποία έχει ρυθμιστεί να αντλεί το μισό νερό που παράγει, λόγω υψηλών δειγμάτων χλωριόντων (τα χλωριόντα είναι από τα κύρια συστατικά [ανιόντα] του νερού, προσδίδουν σε αυτό τη γνωστή αλμυρή γεύση, ανάλογα και με τη συγκέντρωση των υπολοίπων αλάτων και κυρίως του νατρίου.

Σε μερικά νερά, εάν στα κατιόντα κυριαρχεί το νάτριο, η αλμυρή γεύση μπορεί να γίνεται διακριτή από συγκέντρωση χλωριόντων 250 mg/l, που αποτελεί και το όριο των χλωριόντων για το πόσιμο νερό).

Τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι άσχημα, τα ποσοστά παραμένουν υψηλά και θα συνεχίσει να δίνει το μισό νερό που αποδίδει.

Η γεώτρηση λίγο πιο πάνω απο το ξενοδοχείο του κυρίου Χασταλή που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για την ύδρευση, η ανάλυση έδειξε μεγάλη συγκεντρωση σε αμμώνιο που την καθιστά ακατάληλη προς πόσιν.

Η μόνη πιθανή λύση για το πρόβλημα είναι να δοθεί για την ύδρευση μία γεώτρηση στην περιοχή του Καλαμώνα που τώρα χρησιμοποείται για την άρδευση (υπάρχει στα 150 μέτρα μακριά της, μία που λειτουργεί για την ύδρευση αυτή την στιγμή) που με το γύρισμα μίας βάνας, υπάρχει το δίκτυο για να τροφοδοτήσει τη δεξαμενή.

Για να συνδεθεί πρέπει να γίνει ανάλυση στο νερό να δουν ότι είναι κατάλληλο και αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από την Πέμπτη (έτσι μας είπαν, βλέπετε μεσολαβεί σαββατοκύριακο, μετά είναι της Παναγιάς) και όποτε βγουν τα αποτελέσματα και είναι εντάξει τότε πιθανόν να λυθεί το πρόβλημα του νερού στο χωριό.

Λέμε πιθανόν, γιατί ελπίζουμε ότι η πίεση στον αγωγό που πηγαίνει στη δεξαμενή δεν θα τον σπάει και τότε το αποτέλεσμα θα είναι να μένουμε όλοι χωρίς νερό.

Δύο χρόνια τώρα ζητάμε την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού που κάθε τόσο σπάει και την αξιοποίηση μίας γεώτρησης στην περιοχή «ΤΣΟΠΑΝΗΣ» στον Καλαμώνα αλλά δυστυχώς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες σε άλλες περιοχές.

Υπομονή λοιπόν μέχρι να δεήσουν να έρθουν για την ανάλυση και να βγει το αποτέλεσμα και ελπίζουμε να μην πάρει και καμιά φωτιά γιατί θα γίνουμε Χαβάη.

Τέλος, παρακαλούμε πολύ όλους τους κατοίκους που δεν πλήττονται απο την έλλειψη νερού να δείξουν αλληλεγγύη στους συγχωριανούς μας και να σταματήσουν επιτέλους να σπαταλάνε το νερό πλένοντας τις αυλές τους.

Τοπική Κοινότητα Παραδεισίου».