Τη διαβεβαίωση ότι το σύστημα πυρασφάλειας στην Κοιλάδα Πεταλούδων λειτουργεί χωρίς προβλήματα, έδωσε στην πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αρκετών εμπλεκομένων με το αντικείμενο.

Όπως γράφει στην έντυπη και την ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα “Ροδιακή”, η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά την επιστολή που έστειλε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος με την οποία εξέφραζε την ανησυχία του για τα μέτρα προστασίας των επισκεπτών από περιστατικό πυρκαγιάς, επισημαίνοντας διάφορα ζητήματα στη λειτουργίας της ως αξιοθέατου.

Όπως έκανε χτες γνωστό ο κ. Πάλλας, το σύστημα πυρασφάλειας ελέγχεται καθημερινά, όμως μετέφερε τον προβληματισμό που υπάρχει αναφορικά με τη στάθμευση των οχημάτων των επισκεπτών η οποία γίνεται άναρχα και για το λόγο αυτό σήμερα ή αύριο μαζί με υπηρεσιακούς του δήμου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην κοιλάδα για να εξετάσουν επί τόπου πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

«Προ ημερών ο σύλλογος περιβάλλοντος είχε στείλει επιστολή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για την κατάσταση της πυρασφάλειας των Πεταλούδων. Συγκεντρωθήκαμε λοιπόν στην πυρισβεστική εγώ ως αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, ο προϊστάμενος Ηλίας Αργύρης και οι υπηρεσιακοί της κοινότητας Πεταλούδων που δραστηριοποιούνται εκεί. Τους ενημερώσαμε ότι η πυρασφάλεια λειτουργεί μία χαρά και ελέγχεται καθημερινά. Η αγωνία όμως του διοικητή είναι ο κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα που παρκάρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς θα έχουμε πρόβλημα. Συζητήσαμε να γίνει μία επιτόπια επίσκεψη αύριο ή μεθαύριο με τους υπηρεσιακούς να θέσουμε σε λειτουργία το σύστημα πυρασφάλειας να διαπιστώσει και ο διοικητής ότι πράγματι λειτουργεί και να ορίσουμε τι θα κάνει ο καθένας ξεχωριστά σε περίπτωση πυρκαγιάς και να είμαστε οργανωμένοι σε τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Έτοιμη η φάτνη στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καστελλόριζο

Πάντως ο ίδιος υπογράμμισε ότι το θέμα προστασίας της κοιλάδας είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς και έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει και ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου.

«Ήταν μία καλή συνάντηση, καθώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης έρχονται στην επιφάνεια και πράγματα που μπορεί κάποιος να μην τα έχει σκεφτεί. Ο διοικητής καλώς μας καλεί και συζητάμε το θέμα καθώς αγωνιά, παρά το ότι πάμε καλά σε ότι αφορά τις πυρκαγιές εκτός από μικροεστίες που «πιάνονται» στην αρχή και αυτό οφείλεται σε όλη τη συνεργασία που υπάρχει με την Πυροσβεστική, τα παιδιά της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στο δήμο με τις εθελοντικές ομάδες και αυτή η συνεργασία έχει φέρει αποτελέσματα.

Όμως υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά το θέμα των Πεταλούδων αλλά και άλλων περιοχών της Ρόδου, οι οποίες θέλουν ειδική μέριμνα σε περίπτωση πυρκαγιάς, και για το λόγο αυτό πρέπει να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και να πάρει αποφάσεις και μάλλον το νέο πια δημοτικό συμβούλιο.
Εμείς θα κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει ώστε να έχουν γνώση και οι επόμενοι που θα διοικήσουν το δήμο πώς θα πρέπει να το διαχειριστούν.

Όσον αφορά το θέμα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης των οχημάτων, είπαμε να το δούμε επιτόπου, ώστε να δούμε αν μπορούμε μέσω του δήμου να υπάρχει κάποιος εκεί που θα τα κατευθύνει που θα παρκάρουν. Γιατί η περιοχή έχει στροφές και στενούς δρόμους και πρέπει να υπάρχει ένα άτομο που θα υποδεικνύει στους οδηγούς που θα παρκάρουν.
Υπάρχουν πολλά θέματα εκεί, καθώς ο χώρος της πάνω πλατείας είναι ασφυκτικά γεμάτος και θα πρέπει να υπάρχει μία τάξη» κατέληξε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας.

Πηγή : Εφημερίδα Ροδιακή-rodiaki.gr

 174 total views,  2 views today