1ç ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÔÏÕ ÊÉÍÇÌÁÔÏÓ ÁËËÁÃÇÓ ÓÔÇ ÖÙÔÏ Ï ÌÁÍÙËÇÓ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÁÊÇÓ ÃÑÁÌÌÁÔÅÁÓ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ --ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUOKINISSI

Η ανασυγκρότηση του “Κινήματος Αλλαγής” και η ανάδειξη νέων προσώπων στο προσκήνιο, θα είναι το αντικείμενο της Πολιτικής Συνδιάσκεψης του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στον Sky σήμερα ο Γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Θα ακολουθήσουν, όπως τόνισε, το συνέδριο της νεολαίας και οι εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στα όργανα του κόμματος.

Ο κ. Χριστοδουλάκης απέκλεισε κάθε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων.

«Το γεγονός ότι ένα κόμμα, σε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις έχει καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά του και μάλιστα σε σκληρές συνθήκες πόλωσης δεν είναι κάτι αμελητέο. Ειδικά όταν αυτό γίνεται με ισχυρές αναφορές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις τάξεις των συνδικαλιστών. Το ΚΙΝΑΛ επί σειρά ετών είχε την απήχηση της ελληνικής κοινωνίας. Σαφώς και δεν μπορεί να πανηγυρίζει με το ποσοστό του 8,1%. Είναι όμως, καλή βάση για να κάνουμε δυναμική συνέχεια. Αυτό προϋποθέτει παραχάραξη στρατηγικής», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Σε ερώτηση για τους λόγους που το Κίνημα Αλλαγής δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στις εκλογές ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε:

«Ένα χώρος που έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής δεν μπορεί να πανηγυρίζει με χαμηλότερα ποσοστά. Είδαμε ότι το δίλλημα που έβαλε ο κ. Τσίπρας στις εκλογές ήταν πολύ ισχυρότερο από το δικό μας επιχείρημα περί δυνατής αντιπολίτευσης . Μιλάμε για αντιπολίτευση ισχυρή με γωνίες και χωρίς να κοιτάμε τι λένε οι άλλοι. Χρειάζονται και αλλαγές προσώπων για να ενισχύσουμε το στελεχιακό μας δυναμικό σε όλα τα όργανα. Στη πολιτική συνδιάσκεψη το φθινόπωρο μπορούν να τεθούν όλα τα ζητήματα επαναχάραξης της στρατηγικής».

Θα ακολουθήσει το συνέδριο της νεολαίας του κόμματος και εν συνεχεία οι εκλογές οργάνων από τη βάση.

Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ

O κ. Χριστουλάκης αναφέρθηκε και στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση με το Κίνημα Αλλαγής.
« Με ανθρώπους όπως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αλλάξει χιλιάδες φορές αυτά που έλεγε στον ελληνικό λαό και νομιμοποίησε δεξιές αναφορές δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο συμπόρευσης και σύμπλευσης ή όποιας κομματικής συνεργασίας. Είμαστε σε διάλογο με μια κομματική βάση που ανήκε στη δημοκρατική παράταξη και μπορεί να βρήκε καταφύγιο σωτηρίας είτε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΝΔ και τώρα ζητά διέξοδο έκφρασης. Θέλουμε να γίνουμε διέξοδος έκφρασης για αυτούς τους ανθρώπους» , είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει αν πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο κ. Κρεμαστινός για παράδειγμα θελήσουν να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χριστοδουλάκης είπε:
«Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του και κρίνεται από τον ελληνικό λαό».

Ακόμη ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε:

«Ένας χώρος σαν το δικό μας δεν μπορεί να παρασυρθεί από τον άνεμο. Να αφήσουμε στην άκρη την εσωστρέφεια και να προχωρήσουμε πολιτικά συντεταγμένα στο νέο πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει κόσμος που θέλει να συμμετάσχει. Στόχος η ισχυροποιηση του κόμματος»

Δεν επικροτούμε τα αυτονόητα

Άσκησε όμως και δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη μέχρι τώρα πολιτική που έχει ακολουθήσει.
Μάλιστα με αφορμή τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για τη φωτιά στην Εύβοια ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θέλει να επικροτήσει τα αυτονόητα.

«Δεν θέλουμε να επικροτούμε τα αυτονόητα της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Για την πυρκαγιά στο Μάτι ασκήσαμε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση. Το πρώτο χρονικό διάστημα μιας κυβέρνησης είναι περισσότερο ζήτημα συμβολισμών παρά ουσίας», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης που μίλησε για λάθη της κυβέρνησης σε ότι αφορά την επιλογή των γενικών γραμματέων.

Επίσης κριτική άσκησε γιατί, όπως είπε, ψηφίστηκαν τροπολογίες στη Βουλή χωρίς διάλογο αλλά και για την επιλογή τη διοίκησης στην ΕΡΤ. Επίθεση εξαπέλυσε και για τα εργασιακά με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις του υπουργού Εργασίας κ. Γ Βρούτση.

O κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε και στην αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής καθώς και στις κινήσεις που έκανε το ΣΥΡΙΖΑ πριν έρθει στην εξουσία.
«Πάντα κρατούμε στάση υπευθυνότητας. Όπου κρίνουμε όμως αναγκαίο κάνουμε δυναμική αντιπολίτευση. Το ζητούμενο για μας είναι αυτό να γίνεται σε προγραμματική βάση. Ξεδιπλώνουμε την ιδεολογική μας αντίθεση με το συντηρητικό προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ. ¨Όπου διαφωνούμε θα είμαστε δυναμικά απέναντι. Όταν βρούμε σημεία σύγκλισης και θα συνεννοηθούμε για να πάει η χώρα μπροστά προς όφελος των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλακης.

Τα επιχειρήματα για τη ΔΕΘ

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε και στα θέματα που θα τεθούν από την αρχηγό του κόμματος στην ΔΕΘ όπως η 4ης Βιομηχανική Επανάσταση και η Κλιματική Αλλαγή.

« Η τοποθέτηση της προέδρου θα περιλαμβάνει αυτά τα θέματα καθώς και ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. Θέλουμε να εκφέρουμε πολιτικό λόγο που θα αφορά το παρόν και το μέλλον και όχι το παρελθόν. Το ζήτημα της κλιματικής κρίσης είναι σημαντικό. Επίσης και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση θα επηρεάσει και τις εργασιακές σχέσεις τα γνωστικά αντικείμενα τα προγράμματα σπουδών . Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εγρήγορση. Για αυτό ειδικά το θέμα δεν ομιλεί κανείς», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

 326 total views,  4 views today