Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος απέστειλε επιστολή στη διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, με την οποία μεταφέρει τις δίκαιες διαμαρτυρίες των νησιωτών μας λόγω των συχνών διακοπών της διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τις τελευταίες διακοπές που παρατηρήθηκαν με την εκδήλωση της προχθεσινής (6.4.2019) κακοκαιρίας στη Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Το κέντρο βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι προσβάσιμο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και αρκετοί επιχειρηματίες που διέθεταν ευπαθή προϊόντα, υπέστησαν ζημιές.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επισημαίνει ότι η επιστολή διαμαρτυρίας δεν έχει αντιπαραθετικό χαρακτήρα με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της  ΔΕΔΔΗΕ, αλλά στόχο τη «θωράκιση» του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και τις καλύτερες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ προς τους πολίτες.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με ιδιαίτερη λύπη επικοινωνώ με το παρόν έγγραφο μαζί σας μεταφέροντας τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών της Ρόδου αλλά και άλλων νησιών της Δωδεκανήσου, λόγω των συνεχών διακοπών που παρατηρούνται στη διανομή ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του περασμένου Σαββάτου 6.4.2019, όταν λόγω και της κακοκαιρίας δεν υπήρξε η απαραίτητη «θωράκιση» του δικτύου της  ΔΕΔΔΗΕ,  με αποτέλεσμα το τηλέφωνο για τις βλάβες να μην είναι προσβάσιμο και για αρκετές ώρες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να υποστούν μεγάλες ζημιές όσοι είχαν ευπαθή προϊόντα (ιδιαίτερα καταστηματάρχες).

Διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έχουν παρατηρηθεί: α) χειμωνιάτικους μήνες και η απάντηση ήταν ότι «δεν υπήρξε μεγάλη κατανάλωση σε σχέση με την προβλεπόμενη», β) σε περίπτωση κακοκαιρίας, γ) τους θερινούς μήνες που υπάρχει και μεγάλη τουριστική κίνηση. Με δεδομένο ότι η επιστολή μου δεν έχει αντιπαραθετικό πνεύμα με τους εργαζόμενους τη διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, αλλά στόχο την εξυπηρέτηση των νησιωτών μας και των επισκεπτών μας,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Επιστολή της Δημάρχου Τήλου στον Πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ

ζητώ:

τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που κοστίζουν στο δοκιμαζόμενο από τη βαριά του καθημερινότητα νησιώτη μας.

 247 total views,  5 views today