Χ. Τετράδη στον Sky : Όλα δείχνουν πως θα έχουμε φέτος ένα δυναμικό καλοκαίρι στον τουρισμό

531

Στις προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν που έχει ξεκινήσει ήδη για τη Ρόδο και άλλες περιοχές της χώρας αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Sky  η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χριστίνα Τετράδη.

«Όλα δείχνουν ένα δυναμικό καλοκαίρι θα σας έλεγα με πάρα πολύ θετικές προοπτικές. Έχοντας όμως,  ζήσει το πόσο ευαίσθητος είναι ο τουρισμός ,  πάντα κρατάμε ένα ερωτηματικό για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βρεθεί μπροστά μας κάτι  άλλο», δήλωσε η κ. Χριστίνα Τετράδη.

Από όλες τις αγορές όπως είπε οι προοπτικές είναι καλές  και δείχνουν πως θα αποδώσουν στην Ελλάδα και κατ επέκταση και στη Ρόδο  μεγάλο αριθμό τουριστών.

«Από  την τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο είδαμε πως όλες οι αγορές  δείχνουν να κινούνται αυξητικά .  Στα Ιόνια νησιά έχουμε για παράδειγμα  πολλούς Βρετανούς . Τα στοιχεία είναι καλά για τις αφίξεις από Γερμανία Αυστρία Γαλλία .  Όλες οι ευρωπαϊκές αγορές θα πάνε καλά . Δεν είναι αρνητικά τα  μηνύματα και  από αγορές της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία και η Τσεχία. Και από τις ΗΠΑ υπάρχει δυναμική γεγονός που σημαίνει διάχυση των τουριστών τη θερινή σεζόν», τόνισε.

Αναφορικά  με την επιμήκυνση της σεζόν η κ Τετράδη δήλωσε:

«Στη Ρόδο ήδη ξεκίνησαν οι πτήσεις κάτι που σε μας στη Ζάκυνθο δεν συμβαίνει. Το ζητούμενο είναι και οι δαπάνες των τουριστών να είναι υψηλές. Βλέπουμε πάντως  μια αλλαγή   των πελατών που είναι τώρα  πιο ψαγμένοι σε σχέση με το πώς θα περάσουν τις διακοπές τους, τι θα κάνουν σε κάθε προορισμό  ενώ  κλείνουν μόνοι τους τα ξενοδοχεία και τις μεταφορές. Αυτό δείχνει πως έχουν και  μια διάθεση να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στους προορισμούς που επιλέγουν για τις διακοπές τους».

Σε ερώτηση σχετικά με την τις κενές θέσεις εργασίας τόνισε:

«Η αγορά εργασίας δεν έχει πρόβλημα μόνο φέτος . Το πρόβλημα το βλέπουμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Ενδυναμώθηκε όμως  την περίοδο του κορονοϊού. Τότε πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό αποχώρησαν ή άλλαξαν επάγγελμα. Σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να φέρουμε εργαζόμενους  από άλλες χώρες ή ανθρώπους που είναι στη χώρα μας ως οικονομικοί  μετανάστες. Προσπαθούμε να υπογράψουμε διακρατικές συμφωνίες.  Πέρσι υπήρχαν ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν τμήματα λόγω  έλλειψης προσωπικού. Το να κάνουμε σκόντο στην ποιότητα  γιατί δεν έχουμε εργαζόμενους είναι θέμα»

Aκούστε το ηχητικό της συνέντευξης εδώ :