Στις ενέργειες που έγιναν για να δοθεί στήριξη και βοήθεια σε μαθητή δημοτικού σχολείου του νησιού μας που είχε κάποια  προβλήματα γεγονός που οδήγησε γονείς άλλων μαθητών να καταθέσουν εξώδικο αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπάμπης Ψαράς.

«Σε  δημοτικό σχολείο του νησιού υπάρχει θέμα με ένα παιδί που δεν μπορούμε να αναπτύξουμε διεξοδικά. Η υπηρεσία σε όλα τα σχολεία  έχει ένα πρωτόκολλο δηλαδή ένα τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες τις οποίες  εμφανίζουν τα παιδιά ως προς την προσαρμογή τους στο σχολείο. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με μια κλιμάκωση για την υποστήριξη και την παροχή  βοήθειας για το  παιδί», δήλωσε ο κ. Ψαράς

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε πως χρειάστηκε χρόνος για να οδηγηθεί  η οικογένεια του παιδιού  να υποβάλλει  αίτηση στο ΚΕΣΥ, δηλαδή στην αρμόδια δομή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ώστε να υπάρχει συνεχώς κοντά στο μαθητή ένας εκπαιδευτικός.

«Κάναμε αγώνα και τον Σεπτέμβριο το παιδί θα έχει την παράλληλη στήριξη δηλαδή έναν εκπαιδευτικό συνεχώς δίπλα του και στο μάθημα και στο διάλειμμα. Θα το βοηθά στη διαδικασία προσαρμογής του στη σχολική ζωή. Όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ολοκληρώθηκαν στις 7 Ιουνίου», είπε ο κ. Ψαράς .

Ο κ. Ψαράς αναφέρθηκε και στο μεγάλο χρόνο που απαιτείται για την έγκριση των αιτήσεων που είναι και αρκετές στο ΚΕΣΥ.

«Για τη συγκεκριμένη περίπτωση η αξιολόγηση του περιστατικού έγινε σε ένα μήνα ώστε να εξασφαλιστεί γρήγορα ο εκπαιδευτικός, για το παιδί. Πριν γίνει το δημοσίευμα σε κεντρικό επίπεδο είχαν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα»,  τόνισε και πρόσθεσε πως η σχολική μονάδα δεν έχει επιβεβαιώσει όσα αναφέρονται στο εξώδικο.

«Τα σχολεία για τέτοιες περιπτώσεις ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες που οδηγούν στην προσαρμογή  των παιδιών», είπε ο κ. Ψαράς.

 

 1,229 total views,  6 views today