Ψαράς: Παρακαλούμε τους γονείς να κάνουν όλα τα self test στους μαθητές

487

Έκκληση στους γονείς των μαθητών που θα επιστρέψουν στα  σχολεία στις 10 Ιανουαρίου να τους εμβολιάσουν και να τους ελέγχουν στα πλαίσια των διαδικασιών που προβλέπονται έκανε σήμερα,  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Ψαρράς μιλώντας στον Sky.

Ο κ. Ψαράς αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου και υπογράμμισε πως το ίδιο γίνεται  σε όλη την Ευρώπη

«Δεν υπάρχει στην Ευρώπη σχολείο κλειστό. Αποφασίστηκε,  το κλείσιμο να είναι το τελευταίο μέτρο. Έτσι την προσεχή Δευτέρα  ανοίγουν τα σχολεία με περισσότερα τέστ για τα παιδιά. Με μικρές αλλαγές στο πρωτόκολλο, θα διασφαλίσουμε τον περιορισμό διάδοσης της νόσου. Οι γονείς αφού προμηθευτούν τα πέντε δωρεάν τέστ που προβλέπονται θα κάνουν την πρώτη εβδομάδα τα τρία . Θα γίνουν δηλαδή Κυριακή Τρίτη και Πέμπτη. Θα ενημερώσουν τα σχολεία τη  Δευτέρα την  Τετάρτη και την Παρασκευή», είπε ο κ. Ψαρράς.

Το ποσοστό για το κλείσιμο των τμημάτων, δεν έχει αλλάξει απλά εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

«Παρακαλούμε πολύ τους γονείς  να συνεννοηθούν με τους παιδιάτρους για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.  Επίσης να κάνουν  επιμελώς  όλα τα Self Test για τα παιδιά τους. Δεν υπονοώ ότι δεν γίνεται επιμελώς η δουλειά αλλά καμιά φορά αμελούν οι γονείς τα τεστ. Να δείξουν επιμέλεια ώστε να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.  Αν υπάρχει κάποιο παιδί ασυμπτωματικό αλλά φανεί στα τεστ θετικό να  μείνει σπίτι του. Αν υπάρχουν συμπτώματα όπως για παράδειγμα πυρετός οι μαθητές θα πρέπει να μένουν σπίτια τους», τόνισε ο κ. Ψαράς.