Ψηφίστηκε και σε β’ ανάγνωση το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

358

Ψηφίστηκε και σε δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τρεις αντί δύο συνεδριάσεις όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών έχει εκφράσει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του, μόνο από τη Νέα Δημοκρατία. Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν ενώ Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήταν εκ νέου τα σημεία αιχμής στην αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η συζήτηση του να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, ωστόσο μετά από το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι βουλευτές είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τρεις τελικά αντί δύο συνεδριάσεις.

Κλείνοντας την συζήτηση η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις και παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί από κόμματα και φορείς και θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές.

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Κεραμέως και Φίλη

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στην Επιτροπή, όταν η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή επανέφερε το θέμα των προσωπικών αναφορών κατά της υπουργού Παιδείας, από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, κατηγορώντας τόσο τον ίδιο όσο και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είχαν την ευθιξία να ζητήσουν μια δημόσια συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή και την χυδαία επίθεση του.

Ο κ. Φίλης αντέδρασε έντονα, επιμένοντας ότι η κριτική του για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δεν αφορούσε τα μέλη της οικογένειας της κ. Κεραμέως αλλά είχε χαρακτήρα πολιτικό και αφορούσε την πολιτική που εφαρμόζει η ίδια ως υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι, η επίμαχη φράση του κ. Φίλη προς την κ. Κεραμέως ήταν: «Τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν θα μάθουν πως η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 παιδιά και αυτό θα είναι το παράσημό σας».

Πηγή: iefimerida.gr