Όλα τα προβλήματα επί τάπητος στην περιοδεία του Μ. Γλυνού στη Σύρο

1035

Συνεχίζει την περιοδεία του στη Σύρο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Μανώλης Γλυνός, ο οποίος την Πέμπτη είχε νέα σειρά επαφών με φορείς του νησιού.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», Αντώνη Χατζηιωάννου, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, Μαρία Μαυρίκου, Χριστιάννα Πάπιτση, Δημήτρη Γρυπάρη και Νίκο Αλμπανόπουλο, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε μία ευρεία συνάντηση με τους εκπροσώπους του αθλητισμού στη Σύρο,όπως η ΕΠΣ Κυκλάδων, που εκπροσωπεί συνολικά 31 Σωματεία και 102 αγωνιστικά τμήματα στο νομό Κυκλάδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του μπάσκετ, τουβόλεϊ, τουποδοσφαίρου, αλλά και του κλασικού αθλητισμού.

Οι αθλητικοί φορείς εξέφρασαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη την έντονη δυσαρέσκειά τους και την ανησυχία τους για την πολύ κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων όχι μόνο στη Σύρο, αλλά και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων. Αυτό, όπως επισήμαναν,  δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στα αθλητικά σωματεία, αλλά κυρίως στους νέους αθλητές οι οποίοι καλούνται να προπονηθούν, σε ακατάλληλους χώρους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της έλλειψης των  χρηματοδοτήσεων τόσο από τους κεντρικούς φορείς όσο και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα καθώς οι ομάδες ποδοσφαίρου τις περισσότερες φορές καλούνταινα καλύψουν από ίδιους πόρους τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για την επιβίωση των ομάδων που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα των μετακινήσεων όπως επίσης και το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και η ανυπαρξία στήριξης από τους κεντρικούς φορείς αλλά και η έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης με την περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου.

Τόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, όσο και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων που έθεσαν οι φορείς του αθλητισμού, με τον κ. Μανώλη Γλυνό να τονίζει ότι στο πρόγραμμα της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» περιλαμβάνεται σχεδιασμός για την ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με τους Δήμους, αναλόγως των αναγκών του κάθε νησιού.

«Είναι μονόδρομος η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων σε κάθε επίπεδο, όπως και στον τομέα του αθλητισμού. Ο Δήμος αποφασίζει, χωροθετεί και η περιφερειακή αρχή προχωρά στην ένταξη των έργων για να δημιουργήσουμε τις αθλητικές υποδομές εκείνες που ανταποκρίνονται σε μια σύγχρονη Περιφέρεια και στις ανάγκες των κατοίκων της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Γλυνός.

Η δεύτερη μέρα της περιοδείας στη Σύρο ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με την πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων του νοσοκομείου Σύρου, κ. Κατερίνα Καλογεράκη.  Ο κ. Μ. Γλυνός συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς παρά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείου Σύρου και διαβεβαίωσε ότι τα ζητήματα της υγείας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του χωρίς να έχουμε λύσει το θέμα της υγείας στα νησιά μας. Ήρθε η ώρα κάποιος να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα του τομέα υγείας των νησιών στο πρόγραμμα της παράταξής μας.