Το στίγμα της πολιτικής που επιθυμεί να εφαρμόσει και τη δέσμευση ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους συνεργάτες του για να αναβαθμιστεί η Ρόδος και να αποκτήσει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα έδωσε κατά την τελετή για την ορκωμοσία του καθώς και των μελών του δημοτικού συμβουλίου ο νέος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Η λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου και σε αυτή προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας ,η ευρωβουλευτής κ. Μ Σπυράκη, ο. Ζαγοράκης , ο κ. Γιάννης Βαληνάκης , η κ. Τώνια Μοροπούλου,  οι βουλευτές Β Υψηλάντης Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, Nεκτάριος Σαντορινιός,  ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, o αντιπεριφερειάρχης κ. Χ Κόκκινος,  τα μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου , ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Γιάννης Αργυρίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής του Λιμενικού  κ.  Γ. Αργυράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής  κ. Μ Καληωράκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ Γιάννης Τσιτσικάς, και άλλοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας δημοτικοί περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος της τηλεόρασης Open κ. Λίνα Δρούγκα.

Η τελετή ξεκίνησε με την ανάγνωση από την κ.Δρούγκα των ονομάτων των δημοτικών συμβούλων που έχουν εκλεγεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο αγιασμός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο,  η ορκωμοσία των μελών του δημοτικού  συμβουλίου και ο πολιτικός όρκος για τον κ. Τάκη Πότσο και η υπογραφή του πρακτικού  από τους επικεφαλής των παρατάξεων κκ. Στράτο Καρίκη , Φώτη Χατζηδιάκο, Δημήτρη Κρητικό και Τ. Πότσο.

Μετά προβλήθηκε βίντεο με την ιστορία της Ρόδου .

Δεσμεύομαι να τηρήσω στο ακέραιο την εντολή των πολιτών

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νέος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης που περιέγραψε το όραμα  που έχει για τη Ρόδο τονίζοντας πως για να πάμε μπροστά επιβάλλεται πλέον η αλλαγή νοοτροπίας

« Ζούμε σε μια ιστορική συγκοιρία μεγάλων προκλήσεων. Μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Με ανοικτές ακόμη τις πληγές της οικονομικής κρίσης που ταλάνισε τη χώρα μας. Με βαθιά χαραγμένα στο κοινωνικό σωμα τα σημάδια από την ηθική χρεοκοπία αρχών και αξιών .  Για να υπερβούμε το χθες και να πάμε μπροστά είναι επιβεβλημένη η αλλαγή νοοτροπίας.  Να κάνουμε μια νέα αρχή και  να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή από όσα μας καταδυνάστευσαν και πλήγωσαν το νησί μας. Να ξαναζωντανέψουμε αρχές και αξίες  για τη πολιτική και τη δημοκρατία . Για να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε από το Α όπως αποτελεσματικότητα, αξιοκρατία, αξιολόγηση, ανάπτυξη, ασφάλεια,  αναγέννηση,  αλήθεια. Αυτή είναι η εντολή που πήραμε από τους Ροδίτες  στους οποίους απευθυνθήκαμε με καθαρότητα και ειλικρίνεια παρουσιάζοντας  το πρόγραμμα μας και τις θέσεις μας για το σήμερα και το αύριο της Ρόδου μας. Αυτή την εντολή για μια νέα αρχή που θα μας ξανακάνει υπερήφανους οφείλουμε να τιμήσουμε . Δεν μπορούμε για κανένα λόγο και καμία αιτία να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Έχω την ύψιστη τιμή σε μια στιγμή ορόσημο για τη ζωή μου να ορκίζουμε δήμαρχος της Ρόδου του νησιού στο οποίο χρωστάω και χρωστάμε όλοι ότι είμαστε. Δίνω τον όρκο έχοντας δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη. Για αυτό δεσμεύομαι να τηρήσω στο ακέραιο την εντολή σας με τη διαρκή προσπάθεια μου για το καλό και τη προκοπή του τόπου μας. Να αποδειχθώ άξιος της εμπιστοσύνης και της αγάπης στο πρόσωπο μου», τόνισε ο κ. Καμπουράκης που δεσμεύθηκε να είναι δήμαρχος όλων των Ροδιτών χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς.

Ο κ.Καμπουράκης τόνισε πως τα αυτονόητα σε αυτό τον τόπο έμειναν ζητούμενα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να … πολλαπλασιαστούν τα πολιτικά αυτοάνοσα.

«Οι δημοτικές εκλογές και από σήμερα κοιτάζουμε μπροστά . Μια νέα αρχή για όλος που αντιλαμβάνεται την άσκηση του δημόσιου καθήκοντος ως προσφορά στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Κατάθεση δυνάμεων και ψυχής ως ανταπόδοση σε όσα αυτός ο ευλογημένος τόπος μας έδωσε . Θεμέλιο αυτής της νέας αρχής είναι η βασική ανταπόκριση σε βασικά αυτονόητα που πρέπει να χαρακτηρίζουν τη δημόσια ζωή  στο νησί μας. Προκειμένου να καταφέρουμε να κινηθούμε γρήγορα προς το μέλλον με όραμα και κοινή λογική. Αν και αυτόνοητα παρέμειναν ζητούμενα και αυτό δεν έδωσε καλά αποτελέσματα,. ¨Οσο ξεχάστηκαν τα αυνόητα  τόσο πολλαπλασιάστηκαν τα πολιτικά αυτοάνοσα.  Γεμίσαμε παθογένειες που πρέπει να γιατρέψουμε για να  πάμε μπροστά ως κοινωνία. Η θέση μας είναι σαφής και κρυστάλινη» τόνισε ο νέος δήμαρχος και πρόσθεσε πως η νέα αρχή θα πρέπει να βασιστεί σε πέντε χαρακτηριστικά για το καλό όλων και των επόμενων γενεών.  Αυτά είναι όπως τόνισε οι λύσεις , η συνεργασία, ο ανοικτός δήμος,  η τήρηση της νομιμότητας, και η άμιλα

Οι λύσεις

«Ψάχνουμε για το καλό για το θετικό .Ψάχνουμε για λύσεις. Τα ψέματα  κάποτε  τελειώνουν όπως και το να σπαταλιέται όλη η ενέργεια στο πως θα βρεθούν δικαιολογίες αντί να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα. Προτεραιότητα πρέπει να είναι οι λύσεις και η στόχευση στην ανάπτυξη του τόπου μας στη βελτίωση της καθημερινότητας μας στην ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής των δημοτών  με ρεαλιστικό σχέδιο με ορθή ιεράρχηση και πλατιά συναίνεση», είπε ο κ. Καμπουράκης.

Η συνεργασία

Το δεύτερο χαρακτηριστικό όπως είπε είναι η συνεργασία καθώς τίποτε μεγάλο δεν μπορεί να γίνει και δεν μπορεί να είναι έργο ενός.

«Πάντα χρειάζεται να ενωθούν πολλά μυαλά και πολλά χέρια για να ανοιξουμε δρόμους που θα μας πηγαίνουν στο αύριο. Για αυτό και πρωτίστως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το δημοτικό σύμβουλοι ως κορυφαίο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας και ως όχημα για να πάει η Ρόδος μπροστά με πνεύμα ενότητας συλλογικότητας και υπευθυνότητας. Όλοι μας είμαστε επιλογή του εκλογικού σώματος και όλοι πρέπει να τιμήσουμε την επιλογή των συμπολιτών μας. Οι θεσμικοί ρόλοι πλειοψηφιών και μειοψηφιών δεν εμπόδιο για συνεργασία συμπόρευση και συναντήψη για τα προβλήματα του τόπου αναγνωρίζοντας  πάντα ως θεμιτή την έκφραση  διαφορετικής άποψης και της καλόπιστης και παραγωγικής κριτικής με συγκεκριμένες προτάσεις. Ο ίδιος σεβασμός  επιβάλλεται για όλα τα όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου. Για να λειτουργούμε υπεύθυνα χωρίς διακρίσεις με ήθος διαφάνεια επιμονή και αποφασιστικότητα. Η συνεργασία αφορά επίσης την Περιφέρεια τους συλλογικούς φορείς τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και κάθε δημότη ξεχωριστά. Συνεργασία με όλους με μια και  μόνη προυπόθεση να προχωράμε μαζί προς το αύριο και όχι να μένουμε αδρανείς και όμηροι του χθες», τόνισε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Πιέζουν tour operators για μειώσεις τιμών ως και 50% για το 2021

Δήμος ανοικτός για τους πολίτες

Ο κ.Καμπουράκης μίλησε για ανοικτό δήμο στους πολίτες καθώς αυτό επιβάλει η έννοια της αυτοδιοίκησης.

« Ο δήμος δεν υπάρχει ούτε για το δήμαρχο ούτε για τους δημοτικούς συμβούλους.  Υπάρχει για να νοιάζεται και για να φροντίζει τους δημότες του.  Αυτή είναι η αποστολή του. Πάνω όλα και από όλους είναι οι Ροδίτες. Αυτοί είναι οι εντολείς μας και σε αυτούς μόνο λογοδοτούμε. Αυτοί είναι οι τελικοί κριτές μας», είπε ο κ.Καμπουράκης.

Πατήστε πάνω στις φωτο για άλλες φωτογραφίες

20190823_203751
20190823_203926
20190823_203724
20190823_203738
20190823_203715
20190823_210031
nd1
nd2
nd8
nd7
nd6
nd5
nd4
nd3
nd9
nd10
nd11
Καμπουράκης
20190823_203710
20190823_203831

Πιστή τήρηση της νομιμότητας

Ο νεός δήμαρχος τόνισε πως αδιαπραγμάτευτη είναι για εκείνον και τους συνεργάτες του η τήρηση της νομιμότητας.

Υπηρετούμε με ακεραιότητα όπως μας κληρονόμησε ο Θουκιδης.  Αι πόλεις άριστα διοικούνται αν οι πολίται τις άρχουσι πείθονται οι δε άρχοντες του ς νόμους. Είναι αδιαπραγμάτευτη για μας η πιστή τήρηση της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή στη καταστρατήγηση ή παράκαμψη του νόμου. Πάντα και όχι αλά κάρτ. Να εργαστούμε σκληρά και έντιμα μακριά από κάθε ιδιοτέλεια ή προσωπικό συμφέρον, Αυτό δεν επαφίεται στην ηθική προσωπικότητα του καθενός μας αλλά  πρωτίστως στην ευλαβική τήρηση της ορθολογικής νομιμότητος.

Άμιλλα και υπέρβαση του φθόνου

Σημαντική όπως τόνισε ο κ. Καμπουράκης είναι η άμιλλα.

«Αντιμέτωποι με σειρά προκλήσεων και ευκαιριών απόρροια  της εσωτερικής και διεθνούς πραγματικότητας η Ρόδος καλείται να αποδε΄ξει ότι μπορεί με επιτυχία να προσαρμοσθεί στις νέες αντιλήψεις τις σύγχρονες ανάγκες. Είναι προφανές ότι δογματικές αντιλήψεις και αναχρονιστικές νοοτροπίες που αποτελούν τροχοπέδη για την πορεία μας πρέπει να μείνουν οριστικά στο περιθώριο.  Μέχρι τώρα είχαμε τη νοοτροπίας να ψηφίσει η κατσίκα του γείτονα που δηλητηριάζει με φθόνο το κοινωνικό σώμα. Εδώ χρειάζεται να κάνουμε στροφή 180 μοιρών και να δέσουμε χώρο στην άμιλα. Η κατσίκα του γείτονα να γίενι έμπνευση και προσπάθεια για δημιουργικότητα και προσφορά στο νησί και τους ανθρώπου μας. Πρέπει να υπερβούμε όλες τις μορφές φθόνου καθώς βλάπτουν σοβαρά το σήμερα και αύριο της Ρόδου μας .Αντίθετα  κάθε επιτυχία και νίκη πρέπει να βρίσκουν μιμητές. Για να πολλαπλασιάζουμε το καλό στον τόπο μας», τόνισε.

Νέα συμφωνία ευθύνης

Ο κ.Καμπουράκης τόνισε πως έχει ακλόνητη πίστη στον τόπο και πιστεύει πως η Ρόδος μπορεί να πάει μπροστά. Υπογράμμισε πως στόχος της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει είναι καλύτερη ζωή για όλους.

« Η Ρόδος μπορεί να είναι στους κερδισμένους στους πρωταγωνιστές  της νέας εποχής Αυτός είναι ο στόχος που συνθέτει. Αυτό είναι το όραμα που ενώνει. Δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής είναι να ανοίξει ένα νέο ιστορικό κύκλο δρομολογώντας τις αναγκαίες αλλαγές και δράσεις που θα απαντούν ρεαλιστικά και υπεύθυνα στις απαιτήσεις των καιρών και τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι ανάγκες αυτές μας υποχρεώνουν να καταρτίσουμε όλοι μαζί μια νέα συμφωνία ευθύνης. Για τη Ρόδο που θέλουμε στα επόμενα χρόνια και για την πορεία του τόπου μας στο νέο ιστορικό κύκλο που διανύουμε. Στη Ρόδο αξίζει να βγει μπροστά προετοιμασμένη δυνατή και ενωμένη, Αυτό το στόχο θα υπηρετήσει η νέα συμφωνία ευθύνης. Ξέρουμε πως δεν έχουμε ούτε μισό λεπτό για χάσιμο καθώς οι πολίτες περιμένουν να δουν άμεσα δείγματα έργου. Για το λόγο αυτό θα κινηθούμε γρήγορα και στοχευμένα. Ασφαλώς δεν υπάρχουν  ούτε μαγικά καπέλα ούτε μαγικά ραβδάκια με τα οποία να μπορούμε να μεταμορφώσουμε την πραγματικότητα σε μια νύχτα. Σεβόμαστε τους εντολείς μας και του λέμε πως στο πλαίσιο αυτό θα εργαστούμε για να φέρουμε σε  πέρας την αποστολή που μας ανέθεσαν. Καθημερινή σκληρή δουλειά με προγραμματική συνέπεια ώστε το συντομότερο δυνατό οι δημότες να έχουν αποτελέσματα που θα αποδεικνούν όχι ασφαλώς ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα αλλά  ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση δηλαδή αποτελέσματα που πιστοποιούν ό τι η Ρόδος ξαναβρίσκει το δρόμος της  και εγγυόνται ένα αποτέλεσμα για όλους μας, Ενας είναι ο απώτερος στόχος της πολιτικής μας. Καλύτερη ζωή για όλους . Στην κατεύθυνση αυτή τίποτε δεν μπορεί να μας σταματήσει Είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Αλλά αξίζει να το κάνουμε . Και απόψε ξεκινάμε με τη διαβεβαίωση πως στο ταξίδι στη νέα εποχή της Ρόδου δεν περισσεύει κανείς. Αποζητούμε κα θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων. Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο όταν κοινός σκοπός για όλους είναι το κοινό καλό  και η κοινή προσπάθεια για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας.  Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη τη δική σας εντολή για  ένα νέο πρότυπο αυτοδιοίκησης που τιμά και σέβεται την εμπιστοσύνη των πολιτών και το αποδεικνύει καθημερινά. Για μια Ρόδο απελευθερωμένη από τον κακό της ευατό και τις προκαταλήψεις. Μπορούμε να πετύχουμε με καθαρές κουβέντες . Με όραμα σχέδιο και τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας που είναι οι βασικοί μας συνεργάτες μας Με συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας και τη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας  μας. Ξεκινάμε με δύναμη για τη Ρόδο μας», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καμπουράκης.

Στη συνέχεια η βραδιά συνεχίστηκε με μελωδίες από την Φωτεινή Δάρα και τους κκ Γιώργο Χατζηνάσιο και Γιώργο Θεοφάνους που διασκέδασαν το κοινό με  γνωστά τραγούδια και μελωδίες.

 212 total views,  2 views today