Όχι στον πόλεμο βροντοφώναξαν Ουκρανοί που ζουν στη Ρόδο

551

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα έξω από το δημαρχείο πολίτες από την Ουκρανία και άλλες χώρες όπως  η Γεωργία και  η Μολδαβία.

Αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες τη βροχή και το κρύο και συγκεντρώθηκαν για να  δηλώσουν την αντίθεση τους στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και να ζητήσουν να υπάρξει ειρήνη.

Στο ερώτημα για το γεγονός ότι η συγκέντρωση  δεν ακυρώθηκε παρά τη βροχή οι συγκεντρωμένοι πολίτες  απάντησαν πως αυτό ήταν το λιγότερο που έχουν να κάνουν .

«Στη χώρα μας γίνεται πόλεμος και εμείς θα σκεφθούμε τη βροχή» είπαν  στο skyrodos.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι στέκονταν στη βροχή χωρίς ομπρέλες  στην αρχή και απλά προστατεύτηκαν όταν ήρθαν άλλοι διαδηλωτές στη συνέχεια που είχαν ομπρέλες.

Συγκίνησαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας τους αλλά και του εθνικού ύμνου της Ελλάδος γιατί ξέρουν να τιμούν τον τόπο που εργάζονται και ζουν άλλοι μόνιμα και άλλοι όχι.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης φώναζαν όχι στον πόλεμο

Δεν άφησαν στιγμή τα πανό τους όπως και τη σημαία της χώρας τους.

 

 

Oι Ρώσοι δεν θέλουν την επίθεση στην Ουκρανία

Από τις εικόνες που συγκίνησαν σίγουρα αυτή της Ελενας Σιντόροβα από τη Ρωσία που κρατούσε πανό που έγραφε «Ο Ρωσικός λαός  δεν θέλει πόλεμο».

Κλαίγοντας  περιέγραψε την κατάσταση στο skyrodos.gr και τόνισε πως τόσο εκείνοι όσοι πολλοί Ρώσοι δεν θέλουν την επίθεση στην Ουκρανία.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα . Είμαι μητέρα  και οι συγγενείς μου έχουν κάνει ένα έγκλημα αυτή τη στιγμή. Δεν μιλάμε για το Ρωσικό λαό. Ξέρετε για  ποιους μιλάμε.  Μέχρι και μια ημέρα από την επιθεση κανείς δεν ήξερε τίποτε. Λίγοι στη Ρωσία στηρίζουν στην επίθεση στην Ουκρανία», είπε.