Connect with us

FOCUS

Κικίλιας: Δωδεκάμηνος τουρισμός σε ολόκληρη η χώρα και στη Ρόδο!

Την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού  και την εντολή του πρωθυπουργού  να γίνει όλη η Ελλάδα και η Ρόδος  προορισμός δωδεκάμηνου τουρισμού ανακοίνωσε  σήμερα στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

Στην σύσκεψη που συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού κ. Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του τμήματος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής ο αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Μπόνης ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ξεκινώντας τη δήλωση στην οποία προέβη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου Ρόδου  ο κ. Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του προορισμού υπογραμμίζοντας ότι  είναι αυτός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες.

«Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου στη Ρόδο. Θεωρώ πως η Περιφέρεια Νοτιοανατολικού Αιγαίου και το νησί εδώ είναι ο προορισμός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ξενοδοχειακές, υποδομών και υποδοχής. Μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα συνετέλεσαν και στην πράξη συντελούν,  στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και  στην επαναφορά μας  σε περιόδους ευμάρειας και ευφορίας ώστε να στηριχθεί και η μέση ελληνική οικογένεια. Αυτό άλλωστε υπηρετούμε όλοι. Προσδοκούμε έτσι η επόμενη γενιά να ζήσει μια καλύτερη ζωή από ό τι εμείς . Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πως ο ελληνικός τουρισμός είναι η ατμομηχανή της  οικονομίας και αυτό αποδεικνύεται και φέτος εν μέσω πανδημίας. Η διαχείριση της  άλλωστε ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα στο εξωτερικό. Το πιστωθήκαμε το 2020 όταν άλλες χώρες έμειναν κλειστές και το 2021», τόνισε ο κ. Κικίλιας

Όπως τόνισε ο υπουργός, τουρισμός  δεν υφίσταται φέτος μόνο το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία των αφίξεων για τη Ρόδο και την Κω  που παρουσίασε στη συνέχεια.

Αναλυτικότερα όπως ανέφερε, στη Ρόδο από την 1η εως τις 17 Οκτωβρίου πέρσι είχαμε 54.000 επισκέπτες.

“Φέτος στο νησί το ίδιο χρονικό διάστημα ήρθαν 163.997 τουρίστες. Με απευθείας πτήσεις ήρθαν  στη Ρόδο , 1.339.218 τουρίστες  από τις 13 Μαίου  έως τις 17 Οκτωβρίου .  Για την Κω τις 17 ημέρες του Οκτωβρίου είχαμε 28.900 τουρίστες πέρσι και φέτος 78.358. Είναι εντυπωσιακό  αυτό που έγινε σε ότι αφορά τη στρατηγική για τον τουρισμό. Πολύ καλή δουλειά έγινε και θα  συνεχίσει να γίνεται  για τη προσέλκυση επισκεπτών », είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως ο τουρισμός δίνει  αρκετές θέσεις εργασίας και φιλοδοξία είναι να καταστούν ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες..

Αναφέρθηκε και στους πόρους που διατεθούν για την αναβάθμιση των υποδομών που θα συμβάλουν στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος .

Χαρακτήρισε το υπουργείο του  οικονομικό αναπτυξιακό  και  επενδυτικό.

«Είναι εργαλείο το υπουργείο Τουρισμού, για να παράσχουμε και να προσφέρουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες και ακόμη πιο ανώτερη τουριστική εμπειρία. Θέλουμε και αντέχουμε και περισσότερους επισκέπτες. Επιθυμούμε δηλαδή και ποσότητα τουριστών. Απλά θα την ανοίξουμε στο χρόνο. Η Ρόδος  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλη η Ελλάδα θα γίνουν προορισμοί τουριστικοί, 12 μηνών .  Αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει ο πρωθυπουργός. Είναι εντολή συνεχούς συνεργασίας δουλειάς και προσπάθειας για να πηγαίνουμε συνεχώς καλύτερα», τόνισε

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με την Περιφέρεια και τους δημάρχους σε  μια δύσκολη περίοδο.

«Όλοι έλεγαν αυτό που κάναμε ήταν αδύνατο όταν δεν υπήρχαν εμβόλια.  Και όμως οργανώσαμε τον τουρισμό . Θέλω να δώσω συγχαρητήρια τους ξενοδόχους και τους εργαζόμενους στον τουρισμό για την υποδειγματική συμπεριφορά τους που απέδωσε καρπούς. Είχαμε προβάδισμα από πέρσι. Τα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν πως θα ξεπεράσουμε τα 10 δις έσοδα. Όταν θα κλείσει η σεζόν νομίζω πως δικαιωθούν οι πιο αισιόδοξοι που μιλούν  για έσοδα 12 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Όσο για την επόμενη σεζόν τόνισε πως δεν θα ξεκινήσει  το επόμενο καλοκαίρι αλλά νωρίτερα .

«Η καμπάνια που γίνεται έχει στόχο την περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών. Ο στόχος είναι να διευρύνουμε το προϊόν και να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες για όλους. Με τον τρόπο αυτό θα ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια. Να οργανωθούμε και να βελτιώσουμε περισσότερο τις υποδομές μας. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το brand. Να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις αφίξεις  από το Μάρτιο του 2022», τόνισε ο κ. Κικίλιας και αναφέρθηκε και στις συμφωνίες που έχουν γίνει με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες για αύξηση των θέσεων  την επόμενη σεζόν.

“Είναι ευκαιρία να δουλέψουμε από κοινού όλοι ώστε και πολλούς αλλά και επαναλαμβανόμενους τουρίστες να έχουμε σε όλη τη χώρα. Αποδείξαμε μέσα στην πανδημία την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου. αυτό θα κάνουμε και φέτος με πλουσιότερο περιεχόμενο και πάντα στην υπηρεσία των πολιτών”, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Τον υπουργό Τουρισμό καλωσόρισαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έγινε για τη φετινή τουριστική περίοδο και για τη συνεργασία που είχαν με την ελληνική κυβέρνηση για να υπάρξουν αυτά τα αποτελέσματα.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου «το 2021 έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι στο Νότιο Αιγαίο: τα νησιά μας πέτυχαν το υψηλότερο ποσοστό τουριστικής ανάκαμψης που έχει επιτευχθεί στην Ευρώπη. Από την ανάκαμψη στην υπέρβαση για τα μικρότερα νησιά, που άλλαξαν το σημείο αναφοράς και το 2021 αναδεικνύεται πλέον ως η καλύτερη χρονιά τους.

Μεγαλύτερη είναι και η μέση δαπάνη ανά ταξίδι που μας φέρνει, με λιγότερους επισκέπτες, πιο κοντά στο οικονομικό αποτύπωμα του 2019. Περιμέναμε να έχει αυτή την πολύ επιτυχημένη πορεία ο Τουρισμός στα νησιά μας; Για εμάς, το 2021 δεν ήταν έκπληξη. Ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όταν υπάρχει σχέδιο, έγκαιρη και στοχευμένη προβολή, συνεργασία και υπεύθυνη δουλειά σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Οι νησιώτες έχουν στο DNA τους τη φιλοξενία, που όταν συνδυάζεται με υπεύθυνη προσπάθεια, τα αποτελέσματα είναι υπέροχα. Οι επιδόσεις που πετύχαμε το 2020 στήριξαν το οικοδόμημα της επιτυχίας του 2021. Και τις δύο χρονιές μαζί, κερδίσαμε με τη δουλειά μας και την αξία μας το πολυτιμότερο πλεονέκτημα για έναν τουριστικό προορισμό. Την εμπιστοσύνη του κόσμου» τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης.

“Μπήκαμε στην πολιτική γιατί δεν θέλαμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με βάση αυτά που φέρνει η ζωή. Δεν είμαστε μοιρολάτρες. Δεν παρακολουθούμε αδρανείς το μέλλον να έρχεται για να δούμε τι θα μας φέρει. Θέλαμε να διαμορφώνουμε ή να συνδιαμορφώνουμε τη ζωή μας και το μέλλον που έρχεται. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία διαμορφώσαμε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα που βιώνουμε όλοι. Ο μεγάλος ωφελούμενος  δεν είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας αλλά οι πολίτες που είχαν εισόδημα και ευκαιρία απασχόληση ελπίδα και μέλλον.  Αυτό το μέλλον το συνδιαμορφώνουμε μαζί κύριε υπουργέ. Τα σχέδια κρίνονται από τα αποτελέσματα. Και αυτό το σχέδιο από τους ανθρώπους που έχετε μπροστά σας κρίθηκε στην πράξη”, ανέφερε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ξεκίνησε τη δήλωση του αναφερόμενος   σε όσα έκανε ο κ. Κικίλιας από τη θέση του υπουργού Υγείας και την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει το mega εμβολιαστικό κέντρο στο νησί μας σε χρόνο ρεκόρ.

«Κατάφερε να μην μπορεί να πει κανένας μια κακή κουβέντα αλλά να μπορεί  ο κάθε πολίτης στο εμβολιαστικό κέντρο να βρει ποιοτικές υπηρεσίες. Το εμβολιαστικό κέντρο  που ήταν πρωτοβουλία του υπουργού μας και τη συμβολή του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου λειτούργησε κατά τον  καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να κτισθεί το τοίχος ανοσίας. Κύριε υπουργέ ευχόμαστε δύο πράγματα. Να έχουμε την υγεία μας και το ψωμί μας. Στον τομέα της υγείας δώσατε εξετάσεις σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και βγήκατε νικητής. Στο Νότιο Αιγαίο και ειδικά στη Ρόδο το 95% του εισοδήματος έρχεται από τον τουρισμό. Σας άκουσα και συμφωνώ  μαζί σας , πως η ανάκαμψη για την χώρα θα έρθει από τον τουρισμό Εδώ στη Ρόδο κτυπάει η καρδιά του ελληνικού τουρισμού. Επίσης σας άκουσα να λέτε πως το τουριστικό μέλλον βασίζεται στην αειφορία και στην ποιότητα. Η Ρόδος είναι κοντά σας. Αυτά που αποδείξατε στο υπουργείο Υγείας δείχνουν πως το υπουργό Τουρισμού  θα είναι δυνατό και  μπροστά στις ανάγκες του τομέα. Εμείς σας υποσχόμαστε ότι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη του νησιού θα εργαστούμε για να προχωρήσουμε δυνατά μπροστά και να δώσουμε  μέσω του τουρισμού ώθηση στο  ΑΕΠ της χώρας. Μπορεί  να μένετε στην Αθήνα αλλά έχω την εντύπωση ότι  ομιλώ σε ένα Ροδίτη», τόνισε στην τοποθέτηση του ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.

H ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Τουρισμού αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με σύσκεψη εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησε η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στη Ρόδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανάφερε στις δηλώσεις του ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ρόδος, ως ο προορισμός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες – μαζί με όλη την υπόλοιπη χώρα – συντελούν στην πράξη, με μετρήσιμα μεγέθη, στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, και στη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας».

«Όλοι αυτό υπηρετούμε: τους Έλληνες και την προσπάθειά μας να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε, προσδοκώντας ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει μια καλύτερη ζωή από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κάτι που αποδεικνύεται και φέτος, εν μέσω πανδημίας, και φέρνει νέες θέσεις εργασίας που φιλοδοξούμε να είναι πιο ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες, δίνει τη δυνατότητα μέσα από τα 320 εκ. ευρώ του RRF του Υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, λιμάνια, μαρίνες, αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων, για ψηφιοποίηση, πράσινη ανάπτυξη και ένα αειφόρο σύστημα βιώσιμου τουριστικού προϊόντος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα στο εξωτερικό τον τρόπο που αντιμετώπισαν την πανδημία η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. «Το πιστωθήκαμε και το 2020 και πολύ περισσότερο το 2021. Και δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού δίνοντας στοιχεία για τις αφίξεις σε Ρόδο και Κω το διάστημα 1-17/10.

«Από τις 13/5 έως τις 17/10, είχαμε με απ’ ευθείας πτήσεις 1.339.218 επισκέπτες στη Ρόδο. Το διάστημα 1-17 Οκτωβρίου, πέρυσι είχαμε 54.000 επισκέπτες. Φέτος, στο ίδιο διάστημα είχαμε 163.997 επισκέπτες. Στην Κω, για το ίδιο διάστημα (1-17/10), είχαμε πέρυσι 28.907 επισκέπτες και φέτος 78.358. Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται σε ό,τι έχει να κάνει με τη στρατηγική της Περιφέρειας και της Ρόδου και την πολύ καλή δουλειά που έγινε και συνεχίζει να γίνεται για την προσέλκυση επισκεπτών σε διάρκεια».

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε επίσης ότι «το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα Υπουργείο οικονομικό, αναπτυξιακό, επενδυτικό. Είναι ένα εργαλείο προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες, ανώτερη τουριστική εμπειρία και περισσότερους επισκέπτες στη διάρκεια του χρόνου». Γι’ αυτό, όπως επισήμανε, «η Ρόδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλη η Ελλάδα, θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών. Αυτές τις συνθήκες θέλουμε να δημιουργήσουμε, αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει ο Πρωθυπουργός. Εντολή συνεχούς συνεργασίας, σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, έτσι ώστε να πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ευχαρίστησε τον Υπουργό Τουρισμού για την επίσκεψη και επισήμανε στις δηλώσεις του ότι «οι επιδόσεις που πετύχαμε το 2020, με την πολύτιμη συμπαράσταση και το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού που πέτυχε ο Βασίλης Κικίλιας, στήριξαν το οικοδόμημα της επιτυχίας του 2021. Και τις δύο χρονιές μαζί, κερδίσαμε με τη δουλειά μας και την αξία μας το πολυτιμότερο πλεονέκτημα για έναν τουριστικό προορισμό: την εμπιστοσύνη του κόσμου».

«Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι στο Νότιο Αιγαίο. Τα νησιά μας πέτυχαν το υψηλότερο ποσοστό τουριστικής ανάκαμψης που έχει επιτευχθεί στην Ευρώπη. Δεν ήταν έκπληξη. Ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, με σχέδιο, έγκαιρη και στοχευμένη προβολή, συνεργασία και υπεύθυνη δουλειά σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Οι νησιώτες απέδειξαν ότι έχουν DNA φιλοξενίας, αλλά και DNA νικητών», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε αρχικά στην οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος, στο Mega εμβολιαστικό κέντρο του νησιού και στις υπηρεσίες που προσέφερε στους Ροδίτες. «Τα εμβολιαστικά κέντρα που έφτιαξε ο Βασίλης Κικίλιας ως Υπουργός Υγείας, προσέφεραν υπηρεσίες υγείας, αλλά και υπηρεσίες σοβαρότητας και αξιοπρέπειας».

Ο κ. Καμπουράκης συμπλήρωσε ότι «στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο, το 95% του εισοδήματός μας προέρχεται από τον τουρισμό. Εδώ χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού και από τον τουρισμό περνάει η ανάκαμψη της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sky | ΑΚΟΥΣΤΕ 24.7

By: skyrodos | skyradio

sky | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

sky | ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Connect

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.