ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπέρασαν πανελλαδικά τις 100.000 οι ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές

213

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του  ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία , λίγο μετά τις 17:00 έχει ξεπεράσει τις 100.000 πολίτες που έχουν ψηφίσει, σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

Ειδικότερα, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «έσπασε το φράγμα» των 100.000 που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-λίγο μετά τις 17:00 (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ). Υπογραμμίζουν δε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του και η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός είναι να κλείσουν οι κάλπες στις 20:00, ωστόσο, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη ροή ψηφοφόρων που προσέρχονται στις κάλπες, θα δοθεί παράταση.

Στη Ρόδο 

Μεγάλη ήταν η κίνηση στην αίθουσα στο Ροδίνι όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλη στελέχη φίλοι και πολίτες σπεύδουν για να μετάσχουν στην εσωκομματική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ.

Στο εκλογικό κέντρο του Ροδινιού  έχει ψηφίσει  ήδη  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Νεκτάριος Σαντορινιός καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος.

« Είναι μια ημέρα Δημοκρατίας η σημερινή όπου τα μέλη οι φίλοι οι πολίτες ψηφίζουν. Δίνουμε το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά μπροστά . Η προσέλευση του κόσμου είναι σημαντική στη διαδικασία της ψηφοφορίας σήμερα», είπε ο κ. Σαντορινιός.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr  ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει 200 άτομα και έπεται η συνέχεια

“Καλούμε τον κόσμο να μετέχει στο νέο πολιτικό προοδευτικό σχήμα που δημιουργείται σήμερα. H συμμετοχή είναι πολύ καλή στη διαδικασία», είπε ο κ. Αποστολίδης.

Σε Πανελλαδικό   επίπεδο  η κίνηση 

Όπως ενημερώνουν ειδικότερα, σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ, έως τις 14:00 έχουν ήδη ψηφίσει 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, ενώ «συνεχίζεται και η μαζική ροή εγγραφής νέων μελών». Επισημαίνουν ως ενδεικτικό, ότι η αναλογία παλαιών και νέων μελών είναι περίπου ένα προς δύο.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες σε 1.000 εκλογικά τμήματα σε περίπου 600 σημεία σε όλη τη χώρα άνοιξαν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ., με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να έχει δικαίωμα να δώσει παράταση. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες κι όλοι από την ηλικία των 15 ετών κι άνω.

Στο Δήμο Περιστερίου ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Δήμο Περιστερίου ψήφισε ο πρόεδρος του κόμματος Α. Τσίπρας και δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας όλους να ψηφίσουν στις σημερινές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να στείλουν «ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής ώστε να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις» και να αλλάξει πορεία ο τόπος

Η διαδικασία 

Για την εκλογή Προέδρου δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

  • Μπορούν να εγγραφούν  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.
  • Όσοι εγγραφούν σήμερα ή είναι  ήδη μέλη αλλά έχουν  εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν  να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022. Ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της Περιφέρειάς τους

 Τα εκλογικά τμήματα στα Νότια Δωδεκάνησα

ΡΟΔΟΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΡΟΔΙΝΙ

ΑΦΑΝΤΟΥ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: ΚΕΠ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

ΙΑΛΥΣΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ

ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, ΓΕΝΝΑΔΙ

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ: ΠΑΛΑΙΟ ΚΕΠ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ), ΚΡΕΜΑΣΤΗ

ΣΟΡΩΝΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΡΩΝΗΣ

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΚΟΝΑΚΙ, ΠΗΓΑΔΙΑ

ΚΑΣΟΣ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΟΥ

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ

ΣΥΜΗ: ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΣΥΜΗΣ

ΤΗΛΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ

ΧΑΛΚΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ