Έναρξη της «κούρσας» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από σήμερα, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, παλαιοί απόφοιτοι, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις από σήμερα έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, μετά την καταληκτική ημερομηνία δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση.

Στα Δωδεκάνησα, αναμένεται να πέσουν στη μάχη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων περίπου 1.400 υποψήφιοι, όπως είπε, ενώ ξεκίνησαν ήδη τις τελευταίες ημέρες οι σχετικές δοκιμές στο σύστημα, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Τα εξεταστικά κέντρα στο νομό θα είναι 30 στο σύνολο, εκ των οποίων τα πέντε στα ΕΠΑΛ και οι εξετάσεις θα είναι στα περσινά δεδομένα, λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδομαρκάκης πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση στο υπουργείο Παιδείας να λειτουργήσει φέτος ένα επιπλέον εξεταστικό κέντρο στο ΕΠΑΛ Πάτμου, όπου είναι 15 μαθητές/υποψήφιοι, καθότι τα προηγούμενα χρόνια οι υποψήφιοι αναγκάζονταν να μετακινηθούν από το νησί είτε στη Λέρο, είτε στην Κάλυμνο για να δώσουν εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι είχε μετακινηθεί ένας μαθητής ΓΕΛ από το ακριτικό Καστελλόριζο στη Ρόδο, ενώ φέτος δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί αν θα υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση μετακίνησης υποψηφίου.

 394 total views,  2 views today