Οι «μετασεισμοί» από την ηχηρή κατάρρευση της Thomas Cook θα κλονίσουν, σε μεγάλο βαθμό, και την ελληνική και κατ επέκταση την τοπική  οικονομία. Οι επιπτώσεις όμως αγγίζουν χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και τη Ρόδο που είναι πλέον στον αέρα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κλείσει σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο Sunwing που ανήκει στην Thomas Cook. Αυτό σημαίνει πως κλείνει πρόωρα η σεζόν για τη μονάδα και το χειρότερο ότι οδηγούνται στο ταμείο ανεργίας οι εργαζόμενοι της.

Σχετική ενημέρωση έχει ήδη γίνει σε όσους συνεργάζονται με τη μονάδα.

Οπως εξηγεί  ο κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), που εκπροσωπεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, «η Thomas Cook διαχειριζόταν αποκλειστικά τέσσερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Δυο στη Ρόδο, ένα στο νομό Λασιθίου και ένα στο νομό Χανίων. Μιλάμε για περίπου 1.600 με 1.700 εργαζόμενους σε αυτά τα ξενοδοχεία».

Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου, ωστόσο, το πρόβλημα δεν «σταματά» στα εν λόγω τέσσερα ξενοδοχεία. «Η Thomas Cook είχε υπογράψει συμβάσεις με 48 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους» τονίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

«Αν δεν αποδοθούν τα συμβόλαια τα οι οφειλές που έχει η Thomas Cook προς τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και εκεί» προσθέτει ο Γιώργος Χότζογλου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ προσθέτει ότι «για να καταλάβετε τα μεγέθη, το 80% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Κρήτης είναι μέσω της Thomas Cook».

 188 total views,  2 views today