1.945 υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα ρίχνονται στη μάχη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, σε δέκα ημέρες από σήμερα.

Αναλυτικά στα Γενικά Λύκεια, οι υποψήφιοι είναι 1.460 και 61 που θα δώσουν προφορική εξέταση, σύνολο 1.521 και στα ΕΠΑΛ 399 θα δώσουν γραπτές εξετάσεις και 25 υποψήφιοι προφορικές, σύνολο 424.

Τα εξεταστικά κέντρα στα νησιά της Δωδεκανήσου ανέρχονται σε 36, ενώ φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ Σύμης και Πάτμου που ανέρχονται σε 25, δε θα χρειασθεί να μετακινηθούν από τον τόπο τους, καθώς θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα στα δύο νησιά.

Η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΓΕΛ ξεκινάει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και τη Λογοτεχνία στις 14 Ιουνίου και στις 15 για τα ΕΠΑΛ, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 22 και 28 Ιουνίου αντίστοιχα.

Ο κ. Παπαδομαρκάκης ευχήθηκε στους υποψηφίους καλή δύναμη, όπως επίσης και στους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς που είναι στο πλευρό τους σε αυτή τη δοκιμασία για να διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, καθώς ήδη βρίσκονται στην τελική ευθεία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στις 8 το πρωί και στις 8.30 θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

 257 total views,  2 views today