100-150 στρέμματα δάσους έκαψε η φωτιά στο Ασκληπειό

413

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε χθες το μεσημέρι για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό Ασκληπειό και λαχτάρησε τους κατοίκους.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση από ανθρώπινη αμέλεια όταν κάτοικος προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα ανάμεσα στις Δημοτικές Ενότητες Λαέρμων και Ασκληπειού.

Από τις φλόγες αποτεφρώθηκε δασώδης έκταση περίπου 100-150 στρεμμάτων με πεύκα, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής της Π.Υ. Ρόδου Νικήτας Βενιός.

Κατά την εξέλιξή της η φωτιά ανέπτυξε δύο μέτωπα, εκ των οποίων το ένα κινήθηκε προς τον οικισμό, φθάνοντας στην είσοδο του χωριού, στα 200 μέτρα από το γήπεδο, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν τους κατοίκους για προληπτικούς λόγους.

Στη μάχη για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 18 αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής και βυτιοφόρα, ενώ ρίψεις νερού έκαναν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ που ήρθαν από την Αθήνα και παραμένουν και σήμερα στο νησί μας, σύμφωνα με τον κ. Βενιό. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεως.

Παράλληλα ο Διοικητής της ΠΥΡ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι λόγω του ότι έληξε η αντιπυρική περίοδος τέλος Οκτωβρίου, η δύναμη σε προσωπικό είναι μειωμένη, αφού απολύθηκαν οι εποχιακοί υπάλληλοι, ενώ και το 50% του προσωπικού δεν βρίσκεται στην υπηρεσία, αλλά παραμένει σε ετοιμότητα, λόγω των νέων μέτρων εργασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.