Σε «κόκκινο» συναγερμό είναι η Κάλυμνος, αφού τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών έχουν φθάσει τα 105, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου Γεράσιμος Αποστολάτος. Χθες οι νέες διαγνώσεις έφθασαν τις 14, ενώ νόσησε με covid-19 κι ένας γιατρός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Ως γνωστόν, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στις «κόκκινες» περιοχές δηλαδή, έχουν τεθεί από το περασμένο Σάββατο έως τις 22 Φεβρουαρίου η Κάλυμνος και η Κάρπαθος, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής από τον κ. Χαρδαλιά.

Μάλιστα ο κ. Αποστολάτος δήλωσε ότι η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους στο νησί, ακόμη και με εφόδους σε σπίτια για να ελέγξει αν τηρούν τα μέτρα οι ασθενείς με κορωνοϊό, παραμένοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση μέσω του σταθμού μας προς τους κατοίκους να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της πολιτείας, για να αποφευχθεί και η περαιτέρω διασπορά του ιού στο νησί.

Τέλος, τόνισε ότι ο εμβολιασμός για covid-19 εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό στην Κάλυμνο και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περίπου 500 άτομα.

Μετά τα αυξημένα κρούσματα στο νομό, τα Δωδεκάνησα μπήκαν στο πορτοκαλί χρώμα του χάρτη που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

Από τα χθεσινά 662 νέα κρούσματα του κορωνοϊου στη χώρα, σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, τα 5 είναι στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τα 2 στη Ρόδο και 3 στην Κάλυμνο.

 1,964 total views,  2 views today