Έκδηλη είναι η ανησυχία στις Καλυθιές, μετά τα δέκα περίπου κρούσματα που εντοπίζονται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας στο χωριό.

Το γεγονός έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, με συνέπεια να είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, ενώ με ανακοίνωσή της από τα μεγάφωνα το μεσημέρι η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις συναθροίσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι ήδη αρκετοί πολίτες επώνυμα μέσα από το Facebook αναφέρουν τα περιστατικά και ζητούν από όσους ήλθαν σε επαφή μαζί τους να κάνουν τεστ, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σε καραντίνα για τις 14 ημέρες.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο, τα κρούσματα από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα έχουν φθάσει τα 109 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Στη μονάδα covid του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύονται σήμερα πέντε ασθενείς, ενώ άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται στην κλινική. Μάλιστα τα ξημερώματα κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί ένας 49χρονος ασθενής.

 8,265 total views,  2 views today