Ηξεις – αφήξεις χωρίς κάτι διαφορετικό από τις πάγιες θέσεις που έχει διατυπώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος σε πολλές περιπτώσεις και σε κάθε ευκαιρία, όταν γίνεται λόγος για την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς, επαναδιατυπώνεται με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου.

Για του λόγου το αληθές η ανάγνωση της ανακοίνωσης προδιαθέτει για αντιπολίτευση προς την νυν δημοτική Αρχή, το κείμενο όμως είναι ταυτισμένο απόλυτα και εναρμονισμένο με τις θεσεις του Δημάρχου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

Σε συνέχεια της Συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23-10-2018 με θέμα την αναγκαιότητα ενιαίας μίσθωσης του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς, στην οποία παρέστη ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπανός Κωνσταντίνος ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου επιθυμεί, σεβόμενο τους επιχειρηματίες – μέλη του, να καταστήσει σαφή και πέραν κάθε αμφιβολίας την θέση του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου είναι πάγια υπέρ της πλήρους αξιοποίησης της Νέας Αγοράς, έχοντας όμως επισημάνει τους κινδύνους και διατυπώσει επιφυλάξεις για τη δυνατότητα αυτή υπό τις δεδομένες συνθήκες.

Για το λόγο αυτό ζητά:

Την διασφάλιση της λειτουργίας των υφιστάμενων καταστημάτων μέσω Ειδικού Όρου σε Διεθνή Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης – χρήσης σε ιδιώτη/ες του ακινήτου της Νέας Αγοράς

Ο Ειδικός αυτός Όρος έχει κατατεθεί στον ίδιο το Δήμαρχο Ρόδου από το Επιμελητήριο, τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Δημοτικών Καταστημάτων Ρόδου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, ο οποίος διασφαλίζει την παραμονή των υφιστάμενων επιχειρηματιών – ενοικιαστών καταστημάτων, απρόσκοπτα τουλάχιστον έως την έναρξη των εργασιών, αλλά και την δυνατότητα άσκησης προτιμησιακού δικαιώματος των επιχειρηματιών – ενοικιαστών που είναι τυπικοί και ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο.

Το κύριο μέλημα του Εμπορικού Συλλόγου είναι το αναπτυξιακό σκέλος της αξιοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς.

Αξιοποίηση που ταυτόχρονα και θα το προστατεύει και θα το αναδεικνύει προς όφελος όλων των κατοίκων, πολιτών και επισκεπτών, αλλά και στην εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των συνεπών επιχειρήσεων που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται εντός της Νέα Αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Προβλήματα λόγω βροχής : Εκλεισε ο δρόμος από Χαράκι για Λίνδο

 

Σχεδόν με ίδιο κείμενο, ανακοίνωση εξέδωσε και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με το ίδιο πνεύμα πάντως, με το ίδιο νόημα και -φυσικά- για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Η ανακοίνωση του ΕΒΕΔ

Σε συνέχεια της Συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ρόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με θέμα την αναγκαιότητα ενιαίας μίσθωσης του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς, και στην οποία παρέστη ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αντώνογλου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου επιθυμεί, σεβόμενο τους επιχειρηματίες – μέλη του, όπως διευκρινίσει τη θέση του.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης, επισημαίνοντας τους κινδύνους, διατυπώνοντας επιφυλάξεις για τη δυνατότητα της πλήρους αξιοποίησης του περιουσιακού αυτού στοιχείου υπό τις δεδομένες συνθήκες και για το λόγο αυτό ζητά:
Την πραγματοποίηση Διεθνή Διαγωνισμού και την ένταξη σε αυτόν Ειδικού Όρου, με τον οποίο διασφαλίζονται οι υφιστάμενοι ενοικιαστές – καταστηματάρχες.
Ο Ειδικός αυτός Όρος έχει κατατεθεί στον ίδιο το Δήμαρχο Ρόδου από το Επιμελητήριο και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Δημοτικών Καταστημάτων Ρόδου και ο οποίος διασφαλίζει την παραμονή τους και την δυνατότητα άσκησης προτιμησιακού δικαιώματος των επιχειρηματιών – ενοικιαστών που είναι τυπικοί και ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο.
Η έμφαση από πλευράς Επιμελητηρίου δίνεται στο αναπτυξιακό σκέλος της διαδικασίας, για την προστασία και ανάδειξη του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς προς όφελος όλων των κατοίκων, πολιτών και επισκεπτών αλλά ειδικότερα στην εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των επιχειρήσεων που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται εντός της Νέα Αγοράς.

 434 total views,  2 views today