16 εκατομμύρια Ιταλοί σε καραντίνα | VIDEO

555

Η Ιταλία έχει τοποθετήσει έως και 16 εκατομμύρια ανθρώπους υπό καραντίνα καθώς μάχεται για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονoϊού.

Όποιος ζει στη Λομβαρδία και άλλες 14 κεντρικές και βόρειες επαρχίες θα χρειαστεί ειδική άδεια για να ταξιδέψει. Το Μιλάνο και η Βενετία επηρεάζονται και οι δύο πόλεις από το «τρελό» μέτρο της καραντίνας!

Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ανακοίνωσε το κλείσιμο σχολείων, γυμναστηρίων, μουσείων, νυχτερινών κέντρων και άλλων χώρων σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα μέτρα, τα πιο ριζικά που λαμβάνονται εκτός Κίνας, θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Η Ιταλία έχει δει τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων κορωνοϊού στην Ευρώπη και κατέγραψε μια απότομη αύξηση των λοιμώξεων το Σάββατο.

Τα αυστηρά νέα μέτρα απομόνωσης επηρεάζουν το ένα τέταρτο του ιταλικού πληθυσμού και επικεντρώνονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία έχει περάσει τους 230. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων σημείωσε άνοδο κατά 1.200 έως 5.883 το Σάββατο.

“Θέλουμε να εγγυηθούμε την υγεία των πολιτών μας. Καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα μέτρα θα επιβάλλουν θυσίες, μερικές φορές μικρές και μερικές φορές πολύ μεγάλες”, δήλωσε ο κ. Conte νωρίς την Κυριακή.

Δείτε ρεπορτάζ του CBS