1,8 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Σύμης!

205

Από τη μια επιτυχία στην άλλη πάει ο Δήμος της Σύμης καθώς ημέρα με την ημέρα δρομολογούνται λύσεις στα προβλήματα  που υπάρχουν στο νησί .

Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται σχεδόν καθημερινά  είναι απόρροια των προσπαθειών που καταβάλει ο ίδιος ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας που μεταβαίνει στα υπουργεία θέτει τα προβλήματα και απαιτεί λύσεις.

Αποτελεί όμως απορία αν έχουν εξασφαλίσει κάτι για τη Σύμη και οι βουλευτές του νομού.

Επιθυμητό θα ήταν να εξασφαλιστεί κάτι νέο και όχι κάτι για το οποίο έδωσε μάχη η δημοτική αρχή  το πέτυχε και είναι αποκλειστικά δική της επιτυχία.

Χάρη  σε μια από τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής λοιπόν   εξασφαλίστηκε κονδύλι ύψους 1.800.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών . Από αυτά όπως έγινε γνωστό  τα 1.000.000 ευρώ θα δοθούν για την εφαρμογή του προγράμματος Smart City   τα 786.000 ευρώ για την επισκευή όλων των δεξαμενών που υπάρχουν στο νησί και έχουν κατασκευαστεί εδώ και  πάρα πολλά χρόνια και 180.000 ευρώ για την  ηλεκτροκίνηση .  Εκ των παλαιοτέρων είναι αυτές που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 70 στο χωριό (κοντά στο κοιμητήριο) και στο Πέδι στο ήμισυ σχεδόν της διαδρομής προς τον οικισμό.  Αργότερα προστέθηκαν και άλλες υποδομές για το νερό.

Το αίτημα υπεβλήθη από το Δήμο Σύμης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης στον άξονα προτεραιότητας Περιβάλλον με τίτλο ηλεκτροκίνησης στους δήμους. Από το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίθηκε η ένταξη και η χρηματοδότηση των παραπάνω έργων

Ειδικά για την ηλεκτροκίνηση θα αγοραστούν όπως επισημάνθηκε στο skyrodos.gr ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο  ένα ix και ένας σταθμός φόρτισης που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του νησιού. Από άλλο πρόγραμμα έχει δρομολογηθεί η απόκτηση άλλων πέντε σταθμών φόρτισης . Και η Σύμη λοιπόν σε τροχιά ηλεκτροκίνησης.