Με ομαδική προσπάθεια και συνεργασία η δημοτική αρχή Χάλκης  κατάφερε να απομακρύνει περίπου 2000 τόνους απορριμμάτων από το χώρο του Ελικοδρομίου και του Κούκιαλη, σε 72 ώρες. 50 άνθρωποι, 12 φορτηγά, 2 καράβια και 2 φορτωτές χρειάστηκαν για να ανατραπεί η κατάσταση των τελευταίων ετών.

Από την πρώτη στιγμή, εγώ ως Δήμαρχος, οι άμεσοι συνεργάτες του  Βασίλης Ρουσσάκης, Μάκης Σπυρίδης, Αγγελική Βογιατζόγλου, Δημήτρης Φραγκάκης, Δημήτρης Αγγελής, Γιάννης Χειμωνέττος, Γαρυφαλλιά Πατρού και όλη η παράταξη “Στη Χάρκη και στην Αλιμιά”θεωρήσαν  βασική  προτεραιότητα την απομάκρυνση των σκουπιδιών που είχαν παραμείνει στην περιοχή εδώ και χρόνια. Όλο το νησί επιθυμούσε να βρεθεί άμεση λύση.

«Με ευθύνη από την πρώτη μέρα, για λόγους σοβαρότερους από τους επικοινωνιακούς και τους πολιτικούς, προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο για τη μεταφορά τους», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Χάλκης κ. Άγγελος Φραγκάκης.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Επειδή θα χρειάζονταν πολλές ώρες για να περιγράψουμε όλες τις ενέργειες που έγιναν, θα κρατήσουμε μόνο το γεγονός ότι ο στόχος μας επετεύχθη και η Χάλκη ΜΑΣ από αύριο θα είναι πιο καθαρή και πιο υγιής.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που ασχολήθηκαν με το μείζον πρόβλημα του νησιού και ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους, ο καθένας βοήθησε στο να επιτευχθεί αυτή η πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή για το νησί ΜΑΣ:

 • Τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κ. Γραφάκο Εμμανουήλ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κατανόησε το πρόβλημα και με τις συνεχείς παρεμβάσεις του κατεύθυνε τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς.
 • Τον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, κα. Καλογήρου Χριστιάνα και τον κ. Κυριαζόπουλο  Ευάγγελο για την καθοριστική συμβολή τους όσον αφορά τις μετακινήσεις των πλοίων και των μηχανημάτων.
 • Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο Γιώργο και τους συνεργάτες του για την πολύτιμη βοήθεια τους.
 • Το Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη Αντώνη, την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Τσαμπίκα Κιαχαγιάκαι τους συνεργάτες τους, διότι θα δεχτούν ως Δήμος τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών στις δομές του.
 • Τον Καθηγητή Καρδιολογίας  κ. Κρεμαστινό Δημήτριο και την σύζυγό του Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας κα Κρεμαστινού Τζένη για την επιστημονική και ουσιαστική προσέγγιση του θέματος.
 • Τον πρώην Νομίατρο κ. Διακογεωργίου Παντελή και τους ιατρούς κ. Ροδίτη Βασίλη, Κ. Μούκα Θεοφάνη και τον Κ. Λυκαρτζή Αποστόλη για τις ιατρικές  γνωματεύσεις τους.
 • Την εταιρεία Αιγαίον Πέλαγος και το πλήρωμα του “Πρέβελης”, τη Dodekanisos Seaways και το πλήρωμα του “Παναγιά Σκιαδενή” και την εταιρεία οδικών μεταφορών KrokosTrans για την υλοποίηση της δύσκολης αυτής επιχείρησης.
 • Τους λιγοστούς υπαλλήλους του Δήμου Χάλκης για την καθημερινή υπερπροσπάθεια τους.
 • Την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα για την βοήθεια τους στον συντονισμό της δύσκολης αυτής επιχείρησης.
 • Εκείνους οι οποίοι βοήθησαν και δεν επιθυμούν να δημοσιευθεί το όνομά τους.
 • Την επίσημη πολιτεία η οποία απέδειξε ότι πέρα από συναισθήματα έχει ικανότητες αλλά και θέληση να βοηθήσει τους πανέμορφους τόπους που έχει η Χώρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δράσεις της ΕΥΘΥΤΑ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ως Έλληνες μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα μας ξανά Υπερήφανη και Δημιουργική.

Επισημαίνω και υπενθυμίζω στους μόνιμους κατοίκους της Χάλκης και στους επισκέπτες, ότι το νησί μας είναι ένα δώρο Θεού για όλουςκαι οφείλουμε όλοι μαζί να την προστατεύσουμε γιατί μας δίνει Ζωή.

 192 total views,  4 views today