Μετά την αποκάλυψη που έκανε ειδικευόμενη γιατρός ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν έχει αποστειρωμένα γάντια, αλλά ακόμη και απλά γάντια τα οποία είναι σε έλλειψη και αγοράζονται από τις ίδιες τις νοσηλεύτριες, το θέμα επιβεβαίωσε μιλώντας στον sky η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού.

Η ίδια τόνισε ότι οι ελλείψεις δεν περιορίζονται μόνο στα γάντια, αλλά και σε αρκετά άλλα αναλώσιμα, π.χ. σωλήνες αναρρόφησης, νυστέρια, ποδιές ακόμη και φόρμες  για προστασία από τον covid-19, σημειώνοντας πως κάποιοι κερδοφορούν εν μέσω πανδημίας.

Επιπλέον αναφορικά με τους εμβολιασμούς, η κα Γαλανού επισήμανε ότι μέχρι χθες είχαν εμβολιασθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου 2.700 άτομα, αφού ημερησίως εμβολιάζονται περίπου 120 άτομα, ενώ από τη Δευτέρα έχει προστεθεί ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Ρόδου για τις ίδιες κατηγορίες πολιτών (που εμβολιάζει το Γενικό Νοσοκομείο) και από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να χορηγούνται δόσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, όπως η κατηγορία των 60-64 ετών και οι άνω των 70 χρόνων.

Πρόσθεσε ότι στο Νοσοκομείο Ρόδου οι εμβολιασμοί θα συνεχίσουν να γίνονται με εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer σε όσες ηλικιακές ομάδες προβλέπονται, ενώ με της εταιρίας AstraZeneca θα εμβολιάζεται ο πληθυσμός στις άλλες δομές του νησιού.

“Το θέμα είναι της επάρκειας των εμβολίων, το πώς γίνεται η διανομή των εμβολίων, πόσα έρχονται στην Ελλάδα και το “ακορντεόν” του lockdown, με το άνοιξε-κλείσε. Επίσης, τη στιγμή δε που δεν έχει εμβολιασθεί ένα ποσοστό, το οποίο οφείλει να εμβολιασθεί, πρέπει να υπάρχει και η ατομική ευθύνη και να μην υπάρχουν οι κοσμοσυρροές. Ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα…”, είπε μεταξύ άλλων.

 1,127 total views,  4 views today