Σήμερα μεταβαίνει στη Λέρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά και το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού, που καταγράφεται στο νησί, σε μετανάστη που διαμένει στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Όπως δήλωσε στον sky ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου Γιώργος Τσουκαλάς, 20 άτομα παραμένουν σε καραντίνα στο χώρο του ΚΥΤ, από το κοντινό και συγγενικό περιβάλλον των τεσσάρων ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Εντωμεταξύ στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκε 47χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος αρνήθηκε να ελεγχθεί για Covid -19. Ο συλληφθείς διαμένει στο ΚΥΤ της Λέρου και κατά τους διενεργούμενους δειγματοληπτικούς ελέγχους αρνήθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες των αστυνομικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε επίσης ότι την προσεχή Πέμπτη θα προχωρήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε 24ωρη απεργία στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης ενώ αναφέρθηκε και στα αιτήματα της Ένωσης Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου -Νοσοκομείου Λέρου, για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών άμεσα, δημιουργία μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ σε Λέρο και Πάτμο και στελέχωση του ιατρείου του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης με προσωπικό.

Μετά και τα πρόσφατα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στο νησί, οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως ότι η Παθολογική Κλινική λειτουργεί χωρίς παθολόγο ή την υποστελέχωση των ψυχιατρικών μονάδων που έχουν μείνει με δύο ψυχιάτρους για 230 νοσηλευόμενους.

 1,389 total views,  2 views today