ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από MoneyforCoffee from Pixabay

Κόντρα στους περιορισμούς περίπου 20.000 υπερορθόδοξοι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν στην κηδεία του ραββίνου Μεσουλάμ Ντοβίντ Σολοβάιτσικ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τις επιπλοκές της Covid-19. Η χώρα βιώνει το τρίτο πανεθνικό lockdown, αλλά η αστυνομία δεν παρενέβη για να διαλύσει το πλήθος, γεγονός που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις.

Ο υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, ο οποίος θα είναι ο βασικός αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις εκλογές του Μαρτίου, έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην αντιμετώπιση των πολιτών. «Εκατομμύρια οικογένειες και παιδιά βρίσκονται κλειδωμένα στο σπίτι τους και τηρούν τους κανόνες, ενώ χιλιάδες Χαρεντίμ συγκεντρώνονται σε μία κηδεία, οι περισσότεροι από τους οποίους χωρίς μάσκα».

Το Ισραήλ προχωράει πάντως με ταχύτατα βήματα στους εμβολιασμούς. Περισσότεροι από το 1/3 των πολιτών της χώρας, που έχει πληθυσμό 9 εκατομμυρίων, έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ 1,7 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει και την δεύτερη δόση.

 514 total views,  4 views today