Ο εμβολιασμός έγινε με τη συνεργασία του Υγειονομικού προσωπικού του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Χάλκης “Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός “, του ειδικού στρατιωτικού υγειονομικού κλιμακίου το οποίο ταξίδεψε στο νησί, της νοσηλεύτριας του Ιδρύματος ” Λοχαγού Φανουράκη ” και του προσωπικού του Δήμου Χάλκης.
Καθ’ ολη τη διάρκεια του τριήμερου εμβολιασμού υπήρξε συνεχής επικοινωνία με την 2 ‘ ΔΥΠΕ και τον Διοικητή Χρήστο Ροιλό, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου Γρήγορη Ρουμάνη και τον Συνταγματαρχη Υγειονομικού Σπύρο Παυλατο, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.
Ο κ. Φραγκάκης σε δήλωσή του τονίζει:
Τα εμβόλια κατά του Covid-19, αποτελούν ίσως την σημαντικότερη ανακάλυψη της ιατρικής επιστήμης, αφού χάρη σε αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να προστατευθούν από την θανατηφόρα πανδημία.
Αρκετοί ενήλικες δεν έχουν γνώση ότι ο εμβολιασμός συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή. Πληθώρα νοσημάτων όπως για παράδειγμα η γρίπη, ο πνευμονόκοκκος και η ηπατίτιδα, απαιτούν ένα συνεχές εμβολιαστικό πρόγραμμα, δεδομένης μάλιστα της συνεχούς αύξησης του μέσου όρου ηλικίας του γενικού πληθυσμού της χώρας μας και της δυσκολίας νοσηλείας και διακομιδής, πληθυσμών που ζουν σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας.
Το νησί της Χάλκης, ύστερα από απόφαση του Υπουργείο Υγείας προέβη σε οριζόντιο καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού του, ανεξάρτητα ηλικιακής και επαγγελματικής κατηγορίας.
Οι εμβολιασμοί των μόνιμων κατοίκων ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία, υπό την εποπτεία και την φροντίδα του εξειδικευμένου κλιμακίου που απεστάλη στο νησί μας και των δομών υγείας του νησιού , ώστε ο γηραιός πληθυσμός να μην αναγκαστεί να μετακινηθεί στο νησί της Ρόδου, γεγονός που θα έθετε τους πολίτες σε ταλαιπωρία και κινδύνους.
Σε μικρά μέρη όπως η Χάλκη που δέχονται μεγάλο όγκο ξένων επισκεπτών, το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της πανδημίας Covid-19 είναι μια ασπίδα, ένα τείχος προστασίας για να συνεχίσουμε την ζωή μας ασφαλείς.
Αν εμβολιαστούμε, θα αποκτήσουμε ανοσία, θα αποχαιρετήσουμε την πανδημία, θα επαναφέρουμε την τοπική οικονομία και θα ξανασφίξουμε τα χέρια όπως παλιά.
Ο εμβολιασμός είναι το μόνο μέσον που έχουμε για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω !
Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι με συνεργασία , ομαδικότητα και σωστή οργάνωση μπορούμε ως λαός να καταφέρουμε τα μέγιστα προς όφελος της κοινωνίας.

 301 total views,  2 views today