27 τόνους λιπάσματα μοιράζει η Μητρόπολη για πυρόπληκτες περιοχές

106

Περισσότερους από 27 τόνους λιπάσματα πρόσφερε στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ για να μοιραστούν σε πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου. Σε σχετική ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη της Ρόδου αναφέρει την προσπάθεια που γίνεται για την στήριξη του αγροτικού κόσμου της Ρόδου.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Περισσότερους από 27 τόνους λιπάσματα πρόσφερε στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκειμένου να μοιραστούν στις πυρόπληκτες περιοχές για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ είναι η μεγαλύτερη χημική Ελληνική βιομηχανία και η μοναδική που παράγει χημικά λιπάσματα στη χώρα και στηρίζει έμπρακτα τους αγρότες του νησιού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος τόνισε ότι η περιβαλλοντολογική καταστροφή από την πρόσφατη πυρκαγιά υπήρξε τεράστια και οι πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν. Στην Ρόδο, που οικονομικά στηρίζεται στο τουριστικό προϊόν, τέτοια γεγονότα στα μέσα της τουριστικής περιόδου έχουν δυσχερείς συνέπειες σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, κυρίως το αμέσως επόμενο διάστημα του χειμώνα.

Ευχαριστώντας τον κ. Λαυρεντιάδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Εκκλησία, ανέφερε ότι πρόκειται για μια προσφορά πολύ ουσιαστική, και σημαντική, και είναι η πρώτη που γίνεται μέσω της Εκκλησίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τόσο την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ουσιαστική υποστήριξη, όσο και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Έμπωνα και το Sofos Supermarket στο Κιοτάρι για την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση κατά την διανομή των λιπασμάτων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου