Υπό αυστηρά μέτρα και νέους κανόνες θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, στις 11 Μαίου, ενώ θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια ενόψει πανελληνίων στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά.

Σύμφωνα με αυτά που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τα Γυμνάσια και οι άλλες δύο τάξεις του λυκείου θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου ενώ τότε θα ανοίξουν και φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Στα Δωδεκάνησα θα λειτουργήσουν για τις πανελλήνιες 28 εξεταστικά κέντρα και μόνο ένας μαθητής υποψήφιος θα χρειασθεί να μετακινηθεί από το Καστελόριζο στη Ρόδο για να δώσει εξετάσεις.

Συνολικά – όπως δήλωσε στον sky ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης– οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια της Ρόδου ανέρχονται σε 1.418, και 67 θα δώσουν εξετάσεις μόνο προφορικά, από τα ΕΠΑΛ 292 και σε προφορική εξέταση 21, ενώ μόνο για το πτυχίο θα δώσουν εξετάσεις 50 υποψήφιοι.

Στη Χάλκη είναι τρεις οι υποψήφιοι, στην Τήλο έξι, στην Κάσο 7 και στο Απέρι Καρπάθου 25. Επίσης 19 είναι οι υποψήφιοι στο Γεννάδι, 73 στην Κάλυμνο, 15 στην Πάτμο, 32 στη Λέρο, 7 στους Λειψούς, 5 στη Νίσυρο και 11 στη Σύμη, ενώ κανένας στο Αγαθονήσι. Επίσης στο 1ο Λύκειο Κω 61 υποψήφιοι, στο 2ο Λύκειο Κω 81 υποψήφιοι, στο ΓΕΛ Ζηπαρίου 45 και στο ΓΕΛ Αντιμάχειας 47.

Τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό ενώ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να βρεθούν στη τάξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εξι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρόδο, 2 στον Αρχάγγελο

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου οι μαθητές ανά τάξη δεν θα ξεπερνούν τους 15,  δεν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, για τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου και οι μαθητές θα προαχθούν στις επόμενες τάξεις βάσει των βαθμών των τετραμήνων, όπως δήλωσε στον sky ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

 2,094 total views,  2 views today