280 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων έλαβαν μέρος στις διαγνωστικές εξετάσεις

232

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαγνωστικές εξετάσεις  στα Δωδεκάνησα .Διαγωνίστηκαν    160 μαθητές από οκτώ δημοτικά σχολεία και 120 από έξι γυμνάσια του νομού.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστό σε λίγο καιρό όπως δήλωσαν στον Sky οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μπάμπης Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Oι διαγνωστικές εξετάσεις   αφορούσαν  στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, και στοχεύσαν  στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών , σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Στο σύνολο της επικράτειας έλαβαν μέρος 6.000 μαθητές από 600 σχολεία της χώρας, 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια.

Η επιλογή έγινε από Επιστημονική Επιτροπή με στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Περιελήφθησαν  μονοθέσια-ολιγοθέσια-πολυθέσια Δημοτικά και μικρά-μεσαία-μεγάλα Γυμνάσια.

Στόχος ήταν το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό όλων των σχολείων της χώρας, έτσι ώστε να συμμετέχουν μαθητές που φοιτούν σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα με διαφορετικές συνθήκες.

Σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης όπως δήλωσε στον Sky  προϊστάμενος κ. Χαράλαμπος Ψαρράς  συμμετείχαν  160 μαθητές της στ’  τάξης  οκτώ δημοτικών σχολείων.

Πρόκειται για το 5ο δημοτικό σχολείο,  το δημοτικό στην περιοχή Ασγούρου στη Ρόδο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο  Κω το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου και το δημοτικό στην περιοχή Πάνορμος το διθέσιο στην Αρκάσα της Καρπάθου  και το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Νίσυρο.

«Οι διαγνωστικές εξετάσεις ξεκίνησαν το πρωί και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Διεξήχθησαν για πρώτη χρονιά σε εθνικό επίπεδο  σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά και τη γλώσσα», τόνισε ο κ. Ψαρράς.

«Στόχος είναι να διορθώσουμε τα αναλυτικά εκπαιδευτικά  προγράμματα . Αυτό θα γίνει βάση των στατιστικών δεδομένων  που θα προκύψουν  από αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων των παιδιών», τόνισε.

Με επιτυχία και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι διαγνωστικές εξετάσεις και στα έξι γυμνάσια που επελέγησαν από το νομό όπως δήλωσε στον Sky ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

«Διαγωνίστηκαν 120 μαθητές από το 3ο  το 5ο  στο 6ο  Γυμνάσιο Ρόδου , το Γυμνάσιο Απερίου Καρπάθου το Γυμνάσιο  Μασσάρων Ρόδου και  το Γυμνάσιο Πάτμου . Όλα  πήγαν καλά», τόνισε.

Και αύριο να γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις είμαστε έτοιμοι

Ο κ.Παπαδομαρκάκης αναφέρθηκε και στις ετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Ιουνίου.

«Οι προετοιμασίες όπως τόνισε έχουν ολοκληρωθεί.  Θα διαγωνιστούν 1.353 απόφοιτοι από τα Γενικά Λύκεια και 408 από τα ΕΠΑΛ . Προφορικά θα εξεταστούν 54 άτομα. Και αύριο να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις είμαστε έτοιμοι», τόνισε.

Θα λειτουργήσουν 28 εξεταστικά κέντρα στα λύκεια του νομού Δωδεκανήσου. Να σημειωθεί πως όλα τα ΕΠΑΛ είναι εξεταστικά κέντρα

Ο κ. Παπαδομαρκάκης  έκανε έκκληση να αφήνουν οι μαθητές τα κινητά τους τηλέφωνα στα σπίτια τους και να μην τα παίρνουν μαζί τους.