36.828 ευρώ θα στοιχίσει στο Δήμο Καλυμνίων η συναυλία με την Καίτη Γαρμπή

801

36.828 ευρώ θα στοιχίσει στο Δήμο Καλυμνίων η προγραμματισμένη συναυλία με την καλλιτέχνιδα Καίτη Γαρμπή την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023.

Στο πινακίδιο που παραθέτουμε παρακάτω, φαίνονται αναλυτικά τα χρηματικά ποσά και το συνολικό που θα επιβαρυνθεί ο Δήμος Καλυμνίων

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο στις 29 Ιουλίου 2023, με τον γνωστό Καλύμνιο μουσικοσυνθέτη και ενορχηστρωτή Νίκο Κούρο, τον αγαπημένο ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα και τη Χρυσούλα Στεφανάκη στοίχισε συνολικά 12.152 ευρώ. Αναλυτικά, σύμφωνα με την αρχική απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος στις 18 Ιουλίου 2023:

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 9.800,00  ΦΠΑ 24% 2.352,00   ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 12.152, 00

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

Η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλυμνίων σε συνεδρίαση της, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 ενέκρινε την : Απευθείας ανάθεση παροχής της υπηρεσίας “Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης-συναυλίας με την Καίτη Γαρμπή” στην εταιρεία «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΠΟΛΥΔΡΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ» με τελικό ποσό 36.828 ευρώ. Από την εν λόγω συνεδρίαση, παρόντα ήταν μόνο τα μέλη της Δημοτικής αρχής, ενώ απουσίαζαν τα μέλη που εκπροσωπούν τις 3 αντιπολιτεύσεις.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 31/7/2023 ημέρα Δευτέρα, που ενέκρινε την ανάθεση της υπηρεσίας «Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης συναυλίας με την καλλιτέχνιδα Καίτη Γαρμπή» με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση λόγω αποκλειστικότητας και με αρχικό συνολικό ποσό 37.200 ευρώ

Στο πρακτικό της εν λόγω συνεδρίασης, καταγράφηκαν οι σημαντικότεροι λόγοι που επιλέχθηκε η Καλλιτέχνιδα Καίτη Γαρμπή. Συγκεκριμένα αναγράφεται εκτενές βιογραφικό της Καίτης Γαρμπή!!(Λέτε και πρόκειται για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού!!) Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το πρακτικό συνεδρίασης:

Στη συνέχεια o Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι σύμφωνα με το Α.Π. 12830/31-07-2023 πρωτογενές αίτημα του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού, είναι απαραίτητη η ανάθεση παροχής της υπηρεσίας «Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης συναυλίας με την καλλιτέχνιδα Καίτη Γαρμπή», όπως αναφέρεται στην από 28/07 περιγραφή – μελέτη.

Oι σημαντικότεροι λόγοι που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη καλλιτέχνης είναι το πλούσιο βιογραφικό της, το γεγονός ότι αποτελεί μια από της κορυφαίες καλλιτέχνιδες στο είδος της.
Μετά από έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε το κόστος κάλυψης της συγκεκριμένης καλλιτέχνιδος με τους συνεργάτες της είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες επιλογές που υπήρχαν. Η Καίτη Γαρμπή είναι μία από τις δημοφιλέστερες και εμπορικότερες τραγουδίστριες των τελευταίων δεκαετιών. Έχει μια ιδιαίτερη, πηγαία, αισθαντική φωνή που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μπήκε στο χώρο του τραγουδιού μαζί με την αδερφή της, Λία όταν εκείνη ήταν 15 ετών και η μικρή της αδερφή μόλις 13. Οι αδερφές Γαρμπή είναι περισσότερο γνωστές για τη συνεργασία τους με τον τραγουδιστή Γιάννη Φλωρινιώτη.

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1980 η Καίτη ακολουθεί σόλο καριέρα και η Λία αποσύρεται. Η συνέχεια είναι γνωστή. Δεκάδες επιτυχημένες συνεργασίες και τραγούδια που την καθιέρωσαν ως ‘’την φωνή της καρδιάς μας’’. Το πρώτο κομμάτι που ηχογράφησε ήταν το ‘ Στο Sain Troppe’. Το 1988 υπογράφει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία CBS. Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο ‘Πρόβα’ με τον οποίο ξεχωρίζει και διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι πρόκειται να λάμψει. Το 1990 ο δεύτερος δίσκος της είναι γεγονός. Τα τραγούδια ‘Τζίνι ‘ και ‘Φαντασματάκι’ ξεχωρίζουν, παίζουν διαρκώς στα ραδιόφωνα της χώρας και η Καίτη Γαρμπή καθιερώνεται ως μία από τις πιο αγαπημένες νέες ερμηνεύτριες.

Ο κόσμος και οι συνάδελφοί της την αγκαλιάζουν κι αναγνωρίζουν το αστείρευτο ταλέντο της. Οι τρείς πρώτοι δίσκοι της είναι καθαρά ποπ ενώ ο τέταρτος, το 1992 κινείται σε ένα
ύφος ανάμικτο, ποπ /λαϊκό, ένας συνδυασμός που αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Το 1993 αποδέχεται την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Με το τραγούδι ‘Ελλάδα, χώρα του φωτός’ κατακτά την 9η θέση ενώ οι πάντες μιλούν για την ιδιαίτερη και τολμηρή ενδυματολογική τη επιλογή με την υπογραφή της Σήλιας Κριθαριώτη. Ο επόμενος της δίσκος γίνεται χρυσός. Σε αυτόν συμμετέχει κι ο πρωτοεμφανιζόμενος δημιουργός Φοίβος με τον οποίο θα συνεργαστούν επί σειρά ετών και η αγαπημένη τραγουδίστρια θα αναγνωριστεί ως η πρώτη μούσα του. Ακολουθεί πλατινένιος δίσκος από τον οποίο ξεχωρίζουν τα τραγούδια ‘Μη με συγκρίνεις’ και ‘Ατόφιο χρυσάφι’ που ακούγονται
στα clubs μέχρι σήμερα. Ειδικά το πρώτο κομμάτι ήταν για πολλούς ίσως ο θεμέλιος λίθος για αν χτίσει την επιτυχημένη πορεία της.

Σημείο σταθμό για την καριέρα της αποτελεί η sold out συναυλία της στο Θέατρο
‘Radio City’ της Νέας Υόρκης το 1997. Ο δίσκος ‘Ευαισθησίες’ που τίθεται σε κυκλοφορία την ίδια χρονιά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας όλων των εποχών και τα τραγούδια ‘Ιεροσυλία’ και ‘Ευαισθησίες’ καθιερώνονται ως κλασσικά.

Το 1998 επιφυλάσσει άλλη μία διάκριση για την Καίτη Γαρμπή καθώς τα
Χριστούγεννα με την Καίτη είναι ο μόνος χριστουγεννιάτικος ελληνικός δίσκος που γίνεται χρυσός. Σε αυτόν συμμετέχει κι ο τενόρος Κωνσταντίνος Παλιατσάρας. Ακολουθούν συνεργασίες της με τον Γιώργο Θεοφάνους, τον Αντώνη Βαρδή και τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Πήγασο, τον Δημήτρη Κοντόπουλο, τον Ηλία Φιλίππου και τον Φοίβο Δεληβοριά.

Το 2000 συμπράττει για τελευταία φορά καλλιτεχνικά με τον Φοίβο.
13 στα πάνω από 30 χρόνια της καριέρας της έχει μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαίους τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Πασχάλης Τερζής, ο Γιάννης Πάριος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Βασίλης Καρράς, ο Σάκης Ρουβάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νότης Σφακιανάκης, ο Χρήστος Δάντης, οι Antiques, η Άννα Βίσση, ο Διονύσης Σχοινάς και άλλοι. Επίσης έχει συμμετάσχει σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών όπως του Κώστα Τουρνά με το ντουέτο ‘Στιγμές’, του Τόλη Βοσκόπουλου με το τραγούδι ‘εμείς’ και των 667 με το ‘Αεράκι’.

Το 2007 μας εκπλήσσει για ακόμα μια φορά με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του Mega ‘Επτά Θανάσιμες Πεθερές’ υποδυόμενη την επίσης τραγουδίστρια Καίτη Μαρίνη.

Γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιεί
συναυλία για τους πυρόπληκτους της Ηλείας τα τραγούδια της οποίας περιλαμβάνονται στον διπλό δίσκο 18 χρόνια live ο οποίος όπως η ίδια έχει υπογραμμίσει την ενηλικίωσε δισκογραφικά. Το 2011 αλλάζει δισκογραφική εταιρεία κι εντάσσεται στο δυναμικό της Universal. Το καλοκαίρι του 2012 ηχογραφεί με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Ορνέλα
Βανόνι το κομμάτι Buona Vita κι αμέσως ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των
charts στην Ιταλία. Επίσης συμμετείχε στη συναυλία για τα 20 χρόνια του Φοίβου στην ελληνική δισκογραφία.

Ακολουθούν συνεργασίες της με νέους μουσικοσυνθέτες όπως ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Θάνος Παπανικολάου, η Ελένη Γιαννατσούλια και η Βίκυ Γεροθόδωρου. Τον Ιανουάριο του 2019 η Καίτη Γαρμπή ύστερα από 19 χρόνια επανασυνδέεται με τον Φοίβο κι από την άνοιξη του ίδιου έτους ξεκινά περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τίτλο ‘’Αυτό το κάτι που θέλω’’ γιορτάζοντας τα 30 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική δισκογραφία. Τελευταίος σταθμός και το μεγαλύτερο πάρτυ πραγματοποιήθηκε στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών που στο παρελθόν συνεργάστηκαν μαζί της.

Πέρα από την τεράστια κι αδιαμφισβήτητη μουσική της επιτυχία θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Καίτη Γαρμπή αποτελεί έναν βαθιά ευαίσθητο άνθρωπο, γεμάτο κοινωνικές ανησυχίες που εκδηλώνει έμπρακτα και σε κάθε ευκαιρία το ενδιαφέρον της για τους άλλους. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος κοινωνικών εκδηλώσεων κι έχει δώσει συναυλίες για κοινωφελείς σκοπούς.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2005 ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του Mac Aids Fund στην Ελλάδα και συμμετείχε στην καμπάνια για την υποστήριξη των φορέων του ιού HIV.

Σε μια πορεία που μετρά τεράστιες επιτυχίες και συν εργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής η Καίτη Γαρμπή φαίνεται ότι παραμένει ένας άνθρωπος πιστός στο ήθος και τα ιδανικά του. Δεν διαβρώνεται από την επιτυχία και δεν παρασύρεται από τα φώτα. Επιστρέφει στο κοινό της όση αγάπη απλόχερα της δίνει για πάνω από τρεις δεκαετίες και του υπόσχεται να εξελίσσεται διαρκώς, να δημιουργεί και να ξεπερνά κάθε όριο. Άλλωστε είναι προικισμένη με ένα ταλέντο αστείρευτο κι αυτό για πάντα θα την κρατά σταθερά στην κορυφή.

Ως στόχους της εν λόγω εκδήλωσης ο Δήμος μας θέτει την προβολή και διαφήμιση του νησιού μας και τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού μας να παρακολουθήσουν από κοντά την μοναδική αυτή καλλιτέχνη.