4ωρη στάση εργασίας και συλλαλητήρια κήρυξε η ΠΟΕΕΤ και για το επίδομα ανεργίας. Αλληλέγγυα η ΠΟΞ

135

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας  Εργαζόμενων στον Επισιτισμό Τουρισμό  συνεδρίασε και αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από  12:00 – 16:00 την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου  και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο και κάθε τουριστικό προορισμό στα κατά τόπους σωματεία.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ αναφέρονται τα εξής:

Η ακατανόητη καθυστέρηση στην διαδικασία κήρυξης της Σ.Σ.Ε. Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική, κυρίως όμως η άρνηση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους με την επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα είναι οι κύριοι λόγοι που  οδήγησαν στο να πάρουμε την απόφαση αυτή. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε την προσπάθεια για την επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας από τον Μάιο του 2022 με συνεχείς συναντήσεις, επιστολές και παρεμβάσεις, με κορύφωση των ενεργειών αυτών την σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και την υπόσχεση που λάβαμε για συνάντηση σε λίγες ημέρες!!!

Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ και οι εποχικά εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από τον Δεκέμβριο.

Η επιστολή της ΠΟΞ που τάσσεται υπέρ του αιτήματος μας, στην πράξη αποδομεί το επιχείρημα της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου .

Η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κ Χατζηδάκη  είναι η ακόλουθη: