Σαράντα άτομα κοινώνησε, χθες Κυριακή, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, οι οποίοι αψήφησαν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ!

Όπως δήλωσε στον Ρ/Σ SKY ο Μητροπολίτης, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα πιστών που θέλει να εκκλησιασθεί και να λάβει τη Θεία Κοινωνία, τους οποίους και προέτρεψε να πηγαίνουν στις ενορίες τους, γι’ αυτό έλαβε και την απόφαση να κλείσουν από σήμερα όλα τα Μοναστήρια στο νησί (για δυο εβδομάδες) προς αποφυγή μετακίνησης του πληθυσμού.

Αναλόγως των εξελίξεων και της σημερινής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της ελλαδικής Εκκλησίας, θα αποφασισθεί εάν η Μητρόπολη Ρόδου θα προχωρήσει και στο κλείσιμο των εκκλησιών, όπως επισήμανε. “Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της ελλαδικής Εκκλησίας, δεδομένου ότι υπαγόμαστε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όμως είμαστε συντεταγμένοι υπό το ίδιο κράτος”, είπε χαρακτηριστικά.

“Φρονώ ότι γίνεται πολύς θόρυβος για τις εκκλησίες εδώ και ημέρες, ενώ την ίδια στιγμή ήταν γεμάτες από κόσμο οι καφετέριες, παρά τις όποιες απαγορεύσεις”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι χθες στον Ναό του Ευαγγελισμού το εκκλησίασμα ήταν περί τα 30 άτομα.

“Θα συνεκτιμήσουμε λοιπόν την κατάσταση και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στην περιοχή μας, αναλόγως των εξελίξεων. Ο κόσμος μπορεί να προσευχηθεί και από το σπίτι, από κει και πέρα όμως το να καταργήσουμε τελείως τη λατρεία είναι για μένα μεγάλος προβληματισμός. Υπάρχουν πιστοί που θέλουν να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν…Οι πιστοί έχουμε την ενορία μας και τα μοναστήρια είναι για τους μοναχούς και τις μοναχές”, είπε καταλήγοντας.

 324 total views,  3 views today