Έξι ημέρες μετά την προηγούμενη πτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια, σήμερα το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών F-16 ξαναπέταξε πάνω από το ακριτικό νησί

Παράλληλα με τις χιλιάδες απόπειρες παραβίασης των συνόρων από τους μετανάστες, η Τουρκία συνέχισε και σήμερα τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Συνολικά, καταγράφηκαν 36 παραβιάσεις (οι 7 από τα μαχητικά F-16 και οι 29 από τα κατασκοπευτικά αερσκάφη CN-235) ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικάν εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.

Έξι από τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν οπλισμένα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκαν και έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (10 F-16 και 2 CΝ 235) πέταξαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Μία από τις παραβιάσεις, ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε νήσο Ρω.

Έξι ημέρες μετά την προηγούμενη πτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια, σήμερα το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών F-16 ξαναπέταξε πάνω από το ακριτικό νησί μας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Ρω, στα 10.000 πόδια, στις 16:52.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

 254 total views,  2 views today