Το παρακάτω μήνυμα εστάλη από αναγνώστη και αφορά στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι στρατεύσιμοι στο 541 Τάγμα εθνοφυλακής Αφάντου Ρόδου, όπου οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης είναι πραγματικά άφαντες.

Ο αποστολέας του μηνύματος (που είναι ενυπόγραφο και με τηλέφωνο) και των συνοδευτικών φωτογραφιών έχει το γιο του ο οποίος βρίσκεται στο 541 από τις 11 Ιουλίου:

«Το τάγμα έχει πληγεί καθολικά από κοριούς. Όλοι οι θάλαμοι είναι κυριολεκτικά μη κατοικήσιμοι.
Δεν υπάρχει μονάδα υγειονομικού στο τάγμα όπως και δεν γίνεται τίποτα για την αντιμετώπιση τους.
Φέρονται στα παιδιά μας χειρότερα από σκύλους. Ακόμα και τα σκυλιά μας αν πιάσουν τσιμπούρια τα καθαρίζουμε».

Ο ίδιος συνεχίζει:

Παρόλο που ψεκάζουν εδώ και δύο μέρες δεν είναι δυνατόν να εξοντώσουν τους κοριούς. Οι αποικίες τους είναι μεγάλες στο στρατόπεδο με αποτέλεσμα να απειλείται η δημόσια υγεία των στρατευμένων.

Και επανήλθε τα ξημερώματα:

Ώρα 05:00 μέσα στο ιατρείο της μονάδας που μετέφεραν το γιό μου για να μπορέσει να κοιμηθεί μακριά από τους κοριούς. Σας ζητώ συγγνώμη αλλά η κατάσταση στη μονάδα είναι τραγική. Ο νεαρός που φαίνεται στη φωτογραφία είναι ο γιός μου μετά από βραδινή υπηρεσία στις κάμερες άυπνος για 3 ημέρα. Πώς αυτό το παιδί θα πάει το πρωί για εκπαίδευση κάτω από τον ήλιο με 38 βαθμούς στη Ρόδο χωρίς ξεκούραση και κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Μακάρι κάποιοι επιτέλους να κινητοποιηθούν και τα παιδιά να τύχουν της σωστής αντιμετώπισης. Το ότι υπηρετούν, δε σημαίνει πως δε δικαιούνται σεβασμού και σωστών συνθηκών διαβίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Στην 77η επέτειο απελευθέρωσης του Καστελλορίζου η ΠτΔ | ΦΩΤΟ&VIDEO

 417 total views,  2 views today