Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνεται με ερώτηση του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος ζητώντας  να ασχοληθούν με την ανάπλασης του πάρκου Ροδινιού.

Η σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από τον κ. Βελόπουλο:

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Το πάρκο Ροδινίου, στο νησί, είναι ένα από τα αρχαιότερα πάρκα του κόσμου. Όμως, παρά την απαράμιλλη ομορφιά του μοναδικού αυτού τοπίου, οι εικόνες εγκατάλειψης που παρουσιάζει το πάρκο, αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού από τους επισκέπτες.

Η εμφάνισή του ως άνω πάρκου, όπως μας ενημερώνουν Ροδίτες, χρονολογείται γύρω στον 3ο με 4ο αιώνα πΧ, ταυτόχρονα με την ίδρυση της πόλης της Ρόδου. Σύμφωνα, δε, με την τοπική παράδοση, γύρω στα 330 πΧ, ίδρυσε εκεί τη ρητορική σχολή του ο Αισχίνης, από την οποία πέρασαν σημαντικές μορφές της ιστορίας, όπως ο Κικέρωνας και ο Ιούλιος Καίσαρας, ενώ αργότερα ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ίδρυσε εκεί τη δική του ρητορική σχολή. Υπάρχει, επίσης, όπως μας είπαν Ροδίτες, εντός του εν λόγω χώρου υδραγωγείο, του οποίου η κατασκευή χρονολογικά είναι άγνωστη, αλλά χρησιμοποιήθηκε για την υδροδότηση της πόλης της Ρόδου, μέχρι και τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του ως άνω χώρου, δεδομένου ότι, το πάρκο Ροδινίου εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και τους τουρίστες, παρά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 1,189 total views,  2 views today