Με θετικό πρόσημο και χθες όλοι οι δείκτες της πανδημίας. Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφεται αύξηση νοσηλειών κατά 25,17% στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στο 8,39% επιμένει η θετικότητα των ημερήσιων τεστ.

Στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη επέστρεψε από το Σάββατο η Ρόδος, ενώ εντάχθηκε και η Αστυπάλαια. Παραμένουν δε στην ίδια κατηγορία η Λέρος και η Κάλυμνος. Μάλιστα το νησί των σφουγγαράδων διανύοντας την 8η συνεχή εβδομάδα.

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου, ενώ χθες πήρε εξιτήριο η γυναίκα από τη Λέρο που γέννησε ένα υγιέστατο μωρό την περασμένη εβδομάδα ενώ η ίδια είχε νοσήσει με covid-19.

Σημειώνεται ότι στην Κάλυμνο το τελευταίο πενθήμερο, από την 1η του μήνα μέχρι και σήμερα καταγράφονται 75 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ όλο τον Μάρτιο εντοπίσθηκαν 68 και τον Φεβρουάριο 222!

Χθες, μετά από 175 τεστ που έγιναν χθες στο λιμάνι της Καλύμνου από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, διαγνώσθηκαν 6 κρούσματα covid-19 και άλλα 2 από έλεγχο στο Νοσοκομείο του νησιού.

 401 total views,  2 views today