Με την απαγόρευση κυκλοφορίας να βρίσκεται ήδη σε ισχύ, η Ελλάδα κινείται στους ρυθμούς του φονικού ιού. “Έπεσαν” τα πρώτα πρόστιμα σε πολίτες που ήταν προκλητικά αδιάφοροι.

Όσο τα νέα κρούσματα του φονικού κορωνοϊού στην Ελλάδα αυξάνονται, τόσο η κυβέρνηση προχωρά στην λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Έτσι από σήμερα, Δευτέρα 23.03.2020, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας με αυστηρά κριτήρια και τα πρώτα πρόστιμα να έχουν “πέσει” ήδη αφού κάποιοι… εξακολουθούν να κάνουν του “κεφαλιού” τους.

Εν τω μεταξύ και σήμερα, Δευτέρα 23.03.2020, γίνεται και η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να παίρνει την… συνηθισμένη θέση του.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φονικού ιού.

Ακόμη ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Σωτήρη Τσιόδρα για την συμβολή του στην “μάχη” ώστε να μπει “φρένο” στην εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Στην συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας πήρε το λόγο κι ανακοίνωσε πως υπάρχουν στην χώρα μας 71 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 695.

Οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τα περισσότερα από αυτά στην Αττική. Το 56% είναι άντρες, με τις ηλικίες από 18-64 ετών να αντιπροσωπεύουν το 75% των περιπτώσεων. Άνω των 65 ετών είναι το 21%, ενώ σημείωσε ακόμη πως 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι.

 363 total views,  5 views today