82 εμβολιασμοί ημερησίως από σήμερα στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας

538

Άνοιξε χθες το απόγευμα και πάλι μετά από δύο εβδομάδες η πλατφόρμα για το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας και ήδη πολλοί Ροδίτες συμπλήρωσαν την απαραίτητη αίτηση για να εμβολιασθούν, “γεμίζοντας” όλα τα διαθέσιμα ραντεβού μέχρι και την επόμενη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 21 Απριλίου είχε σταματήσει ο όποιος εμβολιασμός στο εν λόγω Κέντρο Υγείας, δεδομένου ότι είχε “εξαφανισθεί” από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, κι ως εκ τούτου ο κόσμος αδυνατούσε να κλείσει ραντεβού.

Όπως δήλωσε στον sky ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θεοφάνης Μούκας, ο οποίος κινητοποίησε τους αρμοδίους με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα κι επιστολές στη 2η ΥΠΕ και το Συντονιστικό του προγράμματος “Ελευθερία”, για την αποκατάσταση του προβλήματος, σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα είναι ήδη προγραμματισμένοι από 82 εμβολιασμοί ημερησίως, φθάνοντας το μάξιμουμ του ορίου που μπορεί να πραγματοποιηθούν από το υπάρχον προσωπικό.

Ο κ. Μούκας τόνισε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca είναι ασφαλές για την προστασία και θωράκιση του κόσμου από την πανδημία του covid-19, καλώντας τους πολίτες να εμβολιασθούν χωρίς ενδοιασμούς και ανησυχία.