Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Τα κρούσματα φτάνουν στα 89 συνολικά, 56 εκ των οποίων είναι από το γκρουπ ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους. Ζήτησε ακόμη από τις ευπαθείς ομάδες να “μείνουν σπίτι τους”. Όπως είπε οι επόμενοι 2 μήνες είναι κρίσιμοι.

Μεταξύ των κρουσμάτων περιλαμβάνεται και ένα το οποίο αφορά σε υπάλληλο της Πρεσβείας του Ισραήλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, “ως προληπτικό μέτρο με γνώμονα την δημόσια υγεία, η Πρεσβεία του Κράτους του Ισραήλ θα ξανανοίξει στις 23 Μαρτίου 2020 έπειτα από δύο εβδομάδες εθελούσιου κλεισίματος μετά την διάγνωση υπαλλήλου με κορονοϊό. Ο Πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους”.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια υπάρχουν σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία δεν προέρχονται από γνωστή πηγή, δηλαδή εντοπίστηκαν εκτός του κύκλου των ιχνηλατήσεων από τα γνωστά κρούσματα. Μάλιστα όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Ιατρικής κ. Σύψας ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στην τρίτη επίσκεψη του στο σύστημα υγείας καθώς δεν είχε κανένα παράγοντα κινδύνου. Έτσι επιβεβαιώνει πως έγιναν ιατρικές επισκέψεις και είχε επαφές χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ενώ νοσούσε και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πρόκειται για κορωνοϊό.

Επίσης υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου.

 246 total views,  2 views today