Ξεκίνησαν θες το απόγευμα οι εμβολιασμοί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας για την πληθυσμιακή ομάδα άνω των 60 ετών με τους εγγεγραμμένους στους καταλόγους που συνέταξε το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή, αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Όπως δήλωσαν στον sky ο Δήμαρχος Νίκος Κομηνέας και η Διευθύντρια του Ιατρείου Ευδοκία Γκίκα, η πρώτη παρτίδα των εμβολίων της εταιρίας Pfizer είναι 150 δόσεων.

Χθες εμβολιάσθηκαν 25 άτομα, με πρώτο τον γηραιότερο κάτοικο του νησιού 92 ετών. Σήμερα, με βάση τον προγραμματισμό θα εμβολιασθούν 70 άτομα.

Πρώτος εμβολιάσθηκε ο γηραιότερος κάτοικος του νησιού, ηλικίας 92 ετών!

Η κυρία Γκίκα τόνισε ότι με χαρά και ικανοποίηση παρέλαβαν τα εμβόλια, ώστε να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός από την πανδημία και το νησί να είναι covid free πολύ σύντομα. “Φοβηθήκαμε λίγο στο νησί από τη διασπορά του κορωνοϊού κι έτσι περιμέναμε πως και πως να έρθουν το συντομότερο τα εμβόλια στο νησί”, είπε σχετικά. Σημειώνεται ότι στη λίστα βρίσκονται 330 άτομα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα σταλούν στην Αστυπάλαια και τα υπόλοιπα εμβόλια, ώστε να προχωρήσει ταχύτατα η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι στην Αστυπάλαια, τα κρούσματα κορωνοϊού μέσα στον Μάρτιο έφθασαν τα 30, με την εστία να επικεντρώνεται στο συγγενικό περιβάλλον των ίδιων οικογενειών.

Οι φωτογραφίες είναι από τη διαδικασία του εμβολιασμού σήμερα το πρωί στο Π.Π.Ι της Αστυπάλαιας και τους πολίτες να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους…Παρών στο σημείο ήταν και ο Δήμαρχος του νησιού Νίκος Κομηνέας.

 1,181 total views,  2 views today