Δια του τύπου φαίνεται ότι επέλεξαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέργος Στάγκας να κάνουν το δημόσιο διάλογο αναφορικά με τη διαχείριση της υδροδότησης του νησιού μας.

Μετά τον Στέργο Στάγκα που δημοσίευσε πρώτος τις καταγγελίες του κατά τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης τη σκυτάλη για να απαντήσει πήρε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.

«Είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν παρακολουθείτε την εξέλιξη της επιχείρησης ΔΕΥΑΡ, στην οποία είστε και μέλος του Δ.Σ. αλλά ούτε καν τις δηλώσεις του κ. Χατζημάρκου σχετικά με την υδροδότηση του φράγματος Γαδουρά» αναφέρει στην απάντηση του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

«Για να σταματήσει λοιπόν η αγωνία σας για το μέλλον υδροδότησης του νησιού (σας υπενθυμίζω ότι το φράγμα δεν υδροδοτεί όλο το νησί), σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Χατζημάρκου, στην ίδια εφημερίδα, 2 ημέρες πριν τις δικές σας, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε «δεν θα σταματήσουμε την υδροδότηση από το φράγμα Γαδουρά, ποτέ». Όσον αφορά τις καταστάσεις διάλυσης που αναφέρατε σας απαντώ τα παρακάτω.

Η ΔΕΥΑΡ μέσα σε ένα χρόνο με τα έργα που έκανε έλυσε χρόνια προβλήματα υδροδότησης της Ρόδου, Ιαλυσού, Κρεμαστής, Παστίδας, Μαριτσά, Έμπωνα, Αρχάγγελος, Κολύμπια, Αφάντου, Ψίνθος Καλυθιές, Φαλιράκι , Κοσκινού και προχωράει με γρήγορους ρυθμούς σε έργα που θα δώσουν μόνιμες λύσεις και σε άλλες περιοχές του νησιού μας. Υποβάλει ανελλιπώς προτάσεις χρηματοδότησης σε κάθε πρόγραμμα που ανοίγει παρουσιάζοντας μάλιστα ποσοστά επιτυχίας πάνω από 90%. Πρόταση της ΔΕΥΑΡ κατατάχθηκε δεύτερη σε βαθμολογία σε όλη την Ελλάδα. Προκήρυξη της ΔΕΥΑΡ ζητήθηκε να γίνει πρότυπο για όλες τις ΔΕΥΑ της Ελλάδος. Τέλος σας ενημερώνω ότι η ΔΕΥΑΡ τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει αύξηση των οικονομικών της στοιχείων σε βαθμό που θα τον ζήλευαν όλες οι ΔΕΥΑ τις Ελλάδος.

Αυτά κ. Στάγκα δεν τα πετυχαίνει μια επιχείρηση που βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.

Το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, σε κάποια θέματα από υπηρεσιακούς παράγοντες είναι απόλυτα σεβαστό, δικαίωμα εξάλλου που τους το δίνει και ο νόμος. Υποχρέωση του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου είναι να εξετάζει με σοβαρότητα τις απόψεις που ακούγονται από τους υπηρεσιακούς του παράγοντες και να αποφασίζει με βάση το συμφέρον της επιχείρησης και του τόπου, μέσα πάντα στα νόμιμα πλαίσια χωρίς να εφαρμόζει τακτικές φίμωσης σε όποιες διαφορετικές φωνές ακούγονται.

Να μην εκλαμβάνεται από κανέναν η σιωπή μου ως αδυναμία. Έχω μάθει στην ζωή μου να δουλεύω πολύ και να λέω λίγα και το ίδιο θα πράττω όσο και αν με προκαλούν κάποιοι. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω για όλους και για όλα γιατί ο πολίτης έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για πολλά θέματα. Την παρούσα χρονική στιγμή όλη μας η ενέργεια καταναλώνεται να κρατήσουμε το νησί στα επίπεδα που του αρμόζει και δεν θα επιτρέψω σε κανένα να μας αποπροσανατολίσει από τους στόχους μας.

Ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα που φέραμε στο διάστημα των 16 μηνών και θα συνεχίσω μέχρι και την τελευταία ημέρα να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο για το καλό του νησιού μας», καταλήγει η απάντηση του κ. Μανωλάκη.

 162 total views,  2 views today